Folkhälsan firar Finland 100 år tillsammans

Publicerad 15 mars 2017

Under rubriken Folkhälsans firar Finland tillsammans vill vi uppmärksamma vårt lands 100-årsjubileum. Temat ”tillsammans” passar oss mycket bra, i Folkhälsans all verksamhet vill vi vara inkluderande, välkomnande och generationsöverskridande.

Under jubileumsåret vill vi skapa gemenskap och möten och firar Finland 100 år med personalen, invånare i våra hus, barn på våra daghem och eftis, med elever i våra skolor, med föreningsmedlemmar, personer som deltar i våra kurser och aktiviteter och med våra kunder. Vi vill också nå personer som är intresserade av vår verksamhet och personer som vi önskar att ska bli intresserade av vad vi gör.

Vi utmanar alla att skapa en trevligare tillvaro med varandra och tillsammans.

Plantera en blomma tillsammans

Folkhälsan utmanar alla att ta kontakt med någon som du tror att blir glad över det. Du kan fråga om ni kan plantera en blomma, så frön eller sätta blomlökar tillsammans. Den som inte har en egen trädgård kanske kan ha en blomlåda eller kruka på balkongen eller på fönsterbrädet.

För den som känner sig ensam kan en vänlig gest vara avgörande. Kanske din granne behöver sällskap eller en släkting du inte träffat på länge?

Insamlingen Majblomman fungerar som vår inspiration för blomplanteringen och på Folkhälsan märks planteringsutmaningen i våra Folkhälsanhus i maj.

Lucia sjunger för Finland

Inom ramarna för insamlingen Finlands Lucia ska vi ge ut en nyproducerad skiva. En av låtarna är komponerad enkom för att hylla Finland 100 år. Luciainsamlingens intäkter går i år till utsatta barnfamiljer.

Med temat tillsammans vill vi på Folkhälsan skapa möten – möten mellan generationer, möten mellan olika orter, möten mellan frivilliga och personal. Vi vill också lyfta fram medborgarorganisationens betydelse i uppbyggandet av vårt land, särskilt ett välfärdssamhälle där hälsa och livskvalitet står i centrum.

Folkhälsan deltar också i andra Finland 100-projekt. Vi kommer bland annat att vara med på Medborgartorget på Suomi Areena i Björneborg i sommar och tar del av projektet Vi äter tillsammans.

 

0 kommentarer på sidan "Folkhälsan firar Finland 100 år tillsammans "

Skriv en kommentar direkt på sidan
Skriv en kommentar direkt på sidan