Darin ser fram emot att besöka Österbotten

Publicerad 21 april 2017

– Det blir jätteroligt! Jag har varit i Vasa, och vet att många finlandssvenskar tittar på Sveriges tv och känner till min musik, säger Darin som ska spela på Norrvallas sommarfestival i Vörå den 7.7.

Darin, som blev känd efter sitt deltagande i Sveriges Idol 2004, har inte vunnit bara det svenska folkets hjärtan utan är också känd för den finlandssvenska publiken.

Darin gjorde en överraskningsspelning på jazzklubben Storyville i Helsingfors under torsdagskvällen. Hans besök i Helsingfors hör ihop med lanseringen av nyskrivna singeln Ja må du leva, den första låten från hans kommande nya album med organiska låtar på svenska.

Efter spelningen passar tidningen Folkhälsans redaktör på att förhöra sig om Darins kost-, motions- och sömnvanor, då jobbet som pop-artist kan vara ganska stressigt och krävande.

– Under turnéerna brukar jag försöka sova åtta timmar per natt, ta hand om rösten och inte festa för mycket. Dessutom brukar jag försöka hinna hålla igång lite, jogga eller gå på gymmet, säger Darin.

Sina joggingrundor gör han gärna till och i ett naturområde nära hemmet i Stockholm.

– Men jag är nog ingen skogsmulle, kanske mera en storstadsmulle då, skrattar han.

Övriga artister

Övriga artister på Norrvallas sommarfestival är Arné Alligator och Josefin Sirén.

Under festivalen finns också aktiviteter som hoppslott, backluckeloppis och Elsas kök serverar buffé i äkta amerikansk stil. Kvällen fortsätter med barnförbjudna Norrvalla goes rockabilly-festen där bland annat Humorgruppen KAJ under pseudonymen Vörjeans uppträder.

Hela festivalprogrammet

Text: Hanna Rundell
Foto: Jean Forsman

0 kommentarer på sidan "Darin ser fram emot att besöka Österbotten"

Skriv en kommentar direkt på sidan
Skriv en kommentar direkt på sidan