För hälsa och livskvalitet

Folkhälsan är en allmännyttig social- och hälsovårdsorganisation grundad 1921. Vi jobbar för ett samhälle där hälsa och livskvalitet sätts i centrum.

Hos Folkhälsan arbetar omkring 1 500 personer. Till vår organisation hör också en stor grupp frivilligmedarbetare t.ex. som medfostrare i skolor och som ledare för olika grupper. I Folkhälsans lokalföreningar finns sammanlagt omkring 18 500 medlemmar.

Våra kärnområden

Vi på Folkhälsan arbetar utgående från tre tyngdpunktsområden:

Hälsofrämjande aktiviteter.  Våra kring 100 föreningar samlar kunniga och engagerade medlemmar runtom i hela Svenskfinland. Föreningarna stöds av Folkhälsans förbund. Förbundet och föreningarna arbetar för ett mer hälsofrämjande samhälle.

Social- och hälsovårdsservice. Till Folkhälsan hör också tre allmännyttiga aktiebolag, som Samfundet Folkhälsan äger. De här tre bolagen producerar tjänster på svenska, bl.a. i våra Folkhälsanhus.

Forskning. Vid Folkhälsans forskningscentrum arbetar ungefär 200 personer inom olika forskningsprojekt.

Samfundet Folkhälsan

Samfundet Folkhälsan fungerar som hela organisationens kärna och ansvarar bl.a. för förvaltningen av Folkhälsans förmögenhet. Även Folkhälsans forskningscentrum är en del av Samfundet Folkhälsan. 

Läs gärna mer om vår uppgift och vår histora, om vår organisation och om de områden vi arbetar med och forskar i.

Folkhälsan finns i hela Svenskfinland och du kan antingen kontakta oss via telefon eller e-post eller besöka oss på din ort.

6 kommentarer på sidan "För hälsa och livskvalitet"

Läs kommentarer
 • Gitta Hongell-Sundell 2011-01-10 14:24

  Kan vi som ett pensionerat par helt privat boka in oss på Norvalla för ca en vecka med bad, massage o dyl, som en rekreationssemester som på vilket annat SPA som helst. Vi har tidigare varit där i olika repriser på rehabilitering i arbetsför ålder. Hittar inga prisuppgifter i er verksamhet för en sådan vistelse. MVH Gitta Hongell-Sundell och Magnus Sundell.

  Anmäl inlägg

 • Camilla Westerlund 2011-01-11 11:48

  Tack för frågan!
  Javisst kan ni boka en sådan rekreationsvistelse på Norrvalla. Prislistan finner ni t.ex. om ni skriver in Norrvalla prislista i sök-rutan uppe i högra hörnet. Där finns uppgifter på t.ex. Må Bra - paket 3 dygn, som man kan förlänga med önskat antal dygn och beställa flere behandlingar till om man önskar. VÄLKOMMEN att kontakta bokningen 06 383 1056!

  Anmäl inlägg

 • teija laukkarinen 2011-06-27 11:51

  Nettisivuiltanne ei löydy ainakaan Vantaa Unikkotien palvelutalon/ hoivakodin puh.nroa. Ainoastaan johtajan.
  Vinkiksi!
  yst.terkuin sh Teija Laukkarinen, HUS Peija

  Anmäl inlägg

 • Tommy Jonsson 2011-11-05 11:01

  En ny Svensk hemsida om fallgropar i demensvården.
  Gör gärna ett besök eller lägg till en länk.

  Anmäl inlägg

 • Märtha NordlundModig 2013-03-30 20:11

  Jag bor i Åbo och är 78 år men nu bor jag på ett finskt seniorboende jag skulle önska att bo på ett svenskt med matsal där man kunde äta kan jag ansöka att få bostad där på Folkhälsan vad kostar hyran ? Vänligen Märtha Nordlund -Modig

  Anmäl inlägg

 • Josefin Burlin Repakis 2017-03-23 14:20

  Hej
  Jag undrar om det går att beställa pausrörelsekartoteket? Eller finns det bara som pdf för utskrift?

  Anmäl inlägg

Skriv en kommentar direkt på sidan
Skriv en kommentar direkt på sidan