Babysim

Grupperna är igång på vissa orter

Vi fortsätter simmet i Korsholm, Norrvalla och Östanlid i maj. I Nyland är simmet ännu på paus. Vi forsätter simmet då restriktionerna tillåter och simhallarna öppnas för allmänheten. Vi informerar våra kunder per e-post. Kolla läget på din egen ort nedan under rubriken ”Viktiga datum vårterminen 2021”

Du kan anmäla din familj till höstens grupper redan nu 

Ni kan anmäla er till en kurs genast efter att er baby är född, men börja simma tidigast då babyn är 3 månader och väger minst 5 kg.  Det finns ingen övre åldersgräns. I babysimgruppen reserverar vi plats för babyn och två vuxna. För familjer som har flera barn ordnar vi syskongrupper och då är platsen reserverad för babyn och syskon under sju år och två vuxna. Vi ordnar också grupper för äldre barn.


Ge bort mer än en gåva – ett presentkort till babysim

Med den här gåvan får familjen uppleva babysimmets underbara värld under ledning av våra proffsiga instruktörer. Vattenvana och vattensäkerhet ger också färdighet för framtida siminlärning.

Mera information om babysim och om vårt presentkort får du genom att kontakta kontoret på tfn 09 315 5532 eller skicka e-post via kontakta oss-knappen uppe på sidan.


Vårerbjudande i samband med Barnmässan 

25% rabatt på de fyra första simgångerna eller 15% på presentkort. Nämn "Barnmässan” i samband med anmälningen. Erbjudandet gäller även höstens anmälningar och är i kraft  6.5-31.5.2021.

Babysim Åland

Vill din familj delta i babysim på Åland? Gå in på denna sida för mera information!

Anmäl dig till babysim

Välj region för att visa grupper nära dig. Genom att klicka på en grupp får du upp mer information om gruppen. Du kan anmäla din familj till den grupp som passar er bäst. Vi kontaktar dig inom 1-3 vardagar och bekräftar gruppsituationen. Om du har problem med anmälningen, vänligen ta kontakt med babysimkontoret babysim@folkhalsan.fi så hjälper vi dig med din anmälan.

Rekommenderat av Finlands simundervisnings- och livräddningsförbund

 Alla våra simställen klassas som säkra babysimställen av Finlands simundervisnings- och livräddningsförbund (på finska).

Viktigt att veta

Här hittar du grundläggande information kring våra arrangemang, priser, fakturering, viktiga datum m.m.

Simstunden är 30 minuter och det är utbildade baby- och familjesiminstruktörer som handleder familjerna. Alla våra grupper är tvåspråkiga (svenska och finska).

Vår verksamhet är fortlöpande och du kan anmäla din familj och börja simma mitt under pågående termin. Ni kan också anmäla er till kommande terminer. Efter att vi har tagit emot din anmälan, kontaktar vi dig och bekräftar startdatumet. Samtidigt ger vi den information som ni behöver innan ni deltar i simmet första gången.

Faktureringen sker månatligen och ni kan ersätta två tillfälliga fakturerade frånvaron per kalendermånad i våra ersättande grupper.

Kontakta kontoret. Uppsägningstiden är tre veckor.

 

OBS! Det kan förekomma ändringar i datumen! 

Beslut om att öppna simhallarna i huvudstads-regionen har inte ännu gjorts. Med nuvarande beslut är simhallarna stängda till 16.5.2021. Vi följer med läget.

 

Österbotten:
Korsholm: start 11.5.2021
Östanlid: start 16.5.2021
Norrvalla: start 16.5.2021

Nyland:
Helsingfors/Brunakärr: startdatum ej fastslaget. Möjligen kurser på sommaren.

Helsingfors/Kampen: startdatum ej fastslaget.

Helsingfors/Östra centrum: startdatum ej fastslaget.

Helsingfors/Nordsjö: startdatum ej fastslaget.

Esbo/Alberga: startdatum ej fastslaget.

Esbo/Mellersta Esbo: startdatum ej fastslaget. Simhallen stängd i juni. Möjligen kurser på sommaren.

Kyrkslätt: startdatum ej fastslaget.

Vanda/Håkansböle: startdatum ej fastslaget.

Lovisa: På grund av servicehusets restriktioner har vi för tillfället inga planerade simgrupper.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar pga covid-19-pandemin.

Åldersgränser Nyland
Babysim: 3 månader - 2 år (simmet tar slut när barnet fyller 2 år)
Syskonsim: 3 månader - 2 år + syskon under 7 år (simmet tar slut när yngsta barnet fyller 2 år och för syskon när de fyller 7 år)
Familjesim, över 1 åringar: 1 år - 5 år + möjliga äldre syskon under 7 år (simmet tar slut när barnet fyller 5 år och för syskon när de fyller 7 år)

Åldersgränser Korsholm, Jakobstad och Vörå
Babysim: 3 månader - 2 år (simmet tar slut när barnet fyller 2 år)
Syskonsim, syskongrupp: 3 månader - 2 år + syskon under 7 år (simmet tar slut när yngsta barnet fyller 2 år och för syskon när de fyller 7 år)
Familjesim, över 1 åringar: 1 år - 3 år + möjliga äldre syskon under 7 år (simmet tar slut när barnet fyller 3 år och för syskon när de fyller 7 år)

OBS! Simmet upphör inte automatiskt utan man måste alltid säga upp platsen till babysimkontoret, även när gruppens åldersgräns kommer emot.

Ni kan ersätta två fakturerade tillfälliga frånvaron per kalendermånad. De ersättande turerna och anmälan till dessa sker på denna sida. Kom ihåg att anmälning till ersättande turer är bindande, följaktligen kan de inte avbokas.

Ni kan boka en ersättande simtur en månad på förhand. Dessutom kan man boka in en ersättande tur ännu två månader efter den uteblivna simgången. De ersättande turerna syns på nätet en månad framåt i taget. Obs! Ni kan inte ersätta en krediterad simgång.

Till anmälan behöver ni ert kundnummer (finns på fakturan), yngsta barnets födelsedatum samt det datum som ersätts (dessa i formatet dd.mm.åååå). Ni får en bekräftelse på den ersatta turen per epost. Bekräftelsen innehåller även praktisk info om det simställe ni valt.

Betalningen för babysimmet sker månatligen. Fakturan skickas per post eller som e-faktura.
Månadspriset varierar beroende på hur många gånger i månaden det arrangeras babysim.

För tillfällig frånvaro återbetalas ingen avgift: Avgiften återbetalas endast i de fall:
- ni är borta minst fyra (4) veckor efter varandra p.g.a. sjukdom
- hela familjen som simmar i syskongrupperna är borta fyra(4) veckor efter varandra p.g.a. sjukdom
- slutar under en pågående faktureringsperiod. Uppsägningstiden är 3 veckor.

Prislista Nyland 2021

Sim med ett barn + 2 vuxna 22 €/gång
Sim med ett barn + syskon under 7 år + 2 vuxna 24 €/gång

Prislista Korsholm, Östanlid och Norrvalla 2021

Sim med ett barn + 2 vuxna 19,50 €/gång
Sim med ett barn + syskon under 7 år + 2 vuxna 21,50 €/gång

Faktureringen för babysimmet sker en gång i månaden. Månadspriset varierar beroende på hur många gånger i månaden det arrangeras babysim. Fakturan kan beställas som e-faktura (Folkhälsans Förbund).

För tillfällig frånvaro återbetalas ingen avgift. Avgiften återbetalas endast om:

 • ni är borta minst fyra (4) veckor efter varandra p.g.a. sjukdom.
 • alla syskon som simmar i samma syskongrupp är sjuka fyra (4) på varandra följande veckor.
 • ni slutar under en pågående faktureringsperiod. Uppsägningstiden är 3 veckor.

 Övriga priser hittas under respektive kurs.

För tillfället ordnas infotillfällen för familjer som skall börja babysimmet virtuellt via Zoom.

Tider:

Onsdagen 19.5.2021 kl 16.30-17.15 på finska: https://zoom.us/j/95085059536?pwd=QzR3Q2RHeEJBYzBDNW16c2NqSE5Xdz09

Onsdagen 19.5.2021 kl.17.15-18 på svenska: https://zoom.us/j/95085059536?pwd=QzR3Q2RHeEJBYzBDNW16c2NqSE5Xdz09

Klicka på zoom-länken för att komma med på infotillfället, ingen förhandsanmälan behövs.

Under infotillfället får du gärna hålla din mikrofon avstängd då du inte själv pratar. Vi svarar gärna på frågor och dem kan du skriva i chatten.

Välkommen!

 

 

 

Bästa babysimmare,

Den 25.5.2018 upphörde personuppgiftslagen och den ersattes av EU:s allmänna dataskyddsförordning. I likhet med tidigare behandlar vi dina personuppgifter enligt gällande lag och god praxis så att vi smidigt kan betjäna dig utan att känsliga uppgifter sprids. All vår behandling av dina kunduppgifter är en direkt följd av ditt kundförhållande med oss och vi behandlar enbart uppgifter som är relevanta för kundförhållandet.

För vår kurs- och gruppverksamhet innebär det att ledare har tillgång till dina kontaktuppgifter och annan information som ansluter sig till kursen, och bevarar dem på ett sätt som tar hänsyn till uppgifternas natur och de omständigheter under vilka verksamheten äger rum.

Vi värnar om din rätt till dina uppgifter och att de är korrekta. Ytterligare information hur vi behandlar personuppgifter som du lämnar åt oss hittar du genom att klicka här.

Frågor och svar

Informationen under frågor och svar är riktgivande, lokala avvikelser kan förekomma. Babysim-arrangören på din ort svarar gärna på frågor om det är något du undrar över.

Ni kan anmäla er så fort babyn är född.

Jo, det kan ni med fördel göra. Ni kan också börja simma i en alternativ grupp och flytta över till den önskade gruppen då det blir en ledig plats i den.

Simning är också bra för barn med särskilda behov och de har förtur till vårt babysim om det är kö.

Vi rekommenderar att babyn inte har en blöja men det är tillåtet.

Ni betalar för platsen i gruppen. Frånvaron kan ni gå och ersätta i ersättande grupper. Vid långvariga sjukfrånvaron ber vi er kontakta kontoret.

Vi ordnar regelbundet informationstillfällen för nya simmare. Alternativt kan du be att få infomaterial om babysim till din e-post eller hemskickat per post.

Informationstillfällen är öppna för alla som är intresserade av babysim. 
Ingen förhandsanmälan.

Kontakt

  • Babysimkontoret

   Nyland, Korsholm, Vörå, Jakobstad

  • tfn:
   09 315 5532

  • Våra gruppers Covid-19 ärenden utanför kontorstid: tfn 0500 426 931

   Visa mer
  • Kontakta
  • Babysim Åland

  • tfn:
   018 527 046

  • Kontakta