Träskända daghem

Vi är ett gäng med 55 barn, 12 pedagoger och vår husmor. Vi erbjuder både svensk dagvård och förskola och språkbadsverksamhet i en lugn, trygg och hemtrevlig miljö.

Folkhälsans daghem i Träskända

Tid: Vardagar kl. 7.00–17.00
Adress: Puistotie 34, 04420 Träskända
Arrangör: Folkhälsan Välfärd Ab
Kontakt: Bodil Monthén-Kettunen
Telefon: 044 788 1059

Vi har plats för ca 55 dagisbarn och barnen är indelade i fyra grupper. Språkbadsgruppen Papegojan är en syskongrupp med barn i åldern 1–5 år, Sockermyrorna är 1–3-åringar, Flygmyrorna 3–5-åringar. Dessutom har vi förskola.

I vår dagliga verksamhet vill vi ge barnen en språkligt berikande miljö, där de får vara med om en mångsidig verksamhet i en trygg omgivning. Vi stöder språkutvecklingen hos de barn som har svenska som modersmål och öppnar dörren till det svenska språket och den finlandssvenska kulturen för de finskspråkiga barnen.

Naturen viktig

Vi använder aktivt naturen som lek- och inlärningsmiljö och grupperna går till Mulleskogen regelbundet. I Mulleskogen får barnen följa med de olika årstiderna och naturens förändringar. Luppar, tygpåsar, djur- och växtlexikon finns till barnens förfogande, och vi tar ofta också våra iPad-plattor med då vi rör oss ute så att barnen själva får fotografera det de gör och senare bearbeta fotona på daghemmet. Barnen undersöker och upptäcker ivrigt nya saker i naturen.

På Träskända daghem arbetar vi med språklekar, sagor, rim, ramsor och musik dagligen. Barns fysiska aktivitet är också en naturlig del av dagen på vårt daghem och vi är måna om att barnen rör på sig tillräckligt under sin dagisdag.

Ekologiskt på matlistan

Daghemmet har ett eget kök där vår husmor tillreder hälsosam mat från början till slut. Köket samarbetar med Mäkelän Luomutila och är med i programmet Stegvis mot eko, där vi för tillfället ligger på trappa 3, dvs köket använder regelbundet minst fyra olika ekologiska produkter. Pedagogerna använder Sapere-metoden i verksamheten för att tillsammans med barnen bekanta sig med nya smaker och använda alla sinnen.

Vi är ett hälsofrämjande daghem.

Fyll i ansökningsblankett här.

Kontakt

  • Bodil Monthén-Kettunen

   Träskända daghem, Enhetsansvarig

  • tfn:
   044 788 1059

  • Kontakta