Virtuell Inspirationsdag i läromedlen Stegen- och Skolstegen

Startdatum: 03.06.2020
Kursperiod: 03.06.2020 - 03.06.2020
Arrangör: Folkhälsans Förbund
Plats: Webbaserad - På distans
Adress: 00000 På distans
Visa på karta
Kontakt: Maria Stoor-Grenner
maria.stoor-grenner@folkhalsan.fi
044-7886030
Tillgång: Det finns lediga platser
Anmälan öppnar: 06.05.2020
Anmälan stänger: 28.05.2020
Kurskod: 180K0018821
Anmäl dig här

Avgiftsfri inspirationsdag i läromedlen Stegen- och Skolstegen online!


Har du Stegen- och Skolstegen materialen men önskar dig mera kunskap om teorin bakom programmen samt praktiska tips för hur du kan använda dig av programmen i arbetet med barn, häng då med på en virtuell inspirationsdag! Eftersom utbildningen sker online rekommenderar vi att du anmäler dig tillsammans med minst en kollega för att ni ska kunna bolla tankar och idéer tillsammans under tillfället. Maximiantal deltagare är 40.


Läromedlet Stegen är en vidareutveckling av Stegvis och är anpassat för barn i åldern 4 – 6 år. Skolstegen är för förskolan och åk 1 och bygger på samma grund som Stegen. Båda programmen är utvecklade för att främja socioemotionell utveckling och förutsättningar för lärande i förskolan och skolan.


Genom att arbeta med Stegen och Skolstegen kan man skapa bättre förutsättningar för tidigt lärande, förbereda barnen för skolan och hjälpa barn att lyckas i samspelet med andra.


Stegen och Skolstegen erbjuder också fördjupade möjligheter till samverkan med föräldrar. För varje veckotema finns ett föräldrabrev (28 olika) med enkla och roliga aktiviteter som föräldrarna kan göra tillsammans med sitt barn.

Under inspirationsdagen bekantar vi oss med de olika delarna i materialet. Materialet innehåller bl.a. ett vägledningshäfte om hur man använder materialet och ett veckoplanerings häfte med dagliga övningar att göra tillsammans med barnen, en cd med sånger, väggplanscher, känsloplanscher, informationsbrev till föräldrar, handdockor och mycket annat. Deltagare som arbetar på daghem bekantar sig med Stegen-materialet och personal i skolan med Skolstegen-materialet.

Observera! Materialen går för tillfället inte att beställas via nätet så kursen rekommenderas därför främst till daghem, förskolor och personal i åk 1 som redan införskaffat materialen.


Du kan läsa mera om Stegen och Skolstegen på www.gislasonlowenborg.com


Vänligen uppge var du jobbar då du anmäler dig. Välkommen!
 

Anmäl dig här

Tider :

03.06.2020 12.30 - 16.00 På distans