Vallmohemmet, Solhemmet ja Silverhemmet

Me olemme oikea koti muistisairaille tai muutoin arjessaan paljon apua tarvitseville. Haluamme Vantaan Folkhälsan-talossa luoda hyvän arjen ja kodikkaan yhteiselon ilmapiirin.

Ota yhteyttä

Paikka: Vallmohemmet, Solhemmet ja Silverhemmet
Osoite: Unikkotie 28 A, 01300 Vantaa
Yhteyshenkilö: Monica Printz
Puhelin: 09 315 5780 tai 050 330 5237

Tervetuloa Vantaan Folkhälsan-taloon!

Talossa järjestetään useita tapahtumia kuten keskusteluryhmiä, voimistelua, luentoja ja hengellisiä tilaisuuksia. Jos et ole erityisen kiinnostunut aktiviteeteista vaan pelaat mieluummin vaikkapa korttia tai bingoa, näillekin löytyvät omat ryhmänsä. Talossa on usein laulu- ja musiikkiesityksiä ja ajoittain myös eläinvierailuita. Järjestämme usein juhlia yhdessä samassa talossa sijaitsevan Lyckoslantenin päiväkodin kanssa.

Oma huone ja yhteiset tilat

Vantaan Folkhälsan-talossa on kolme ryhmäkotia: Vallmohemmet, Solhemmet ja Silverhemmet. Täällä saat hoitoa, tukea, apua ja palveluita vuorokauden ympäri. Asuntonasi on omalla kylpyhuoneella ja WC:llä varustettu huone, jonka kalustat omilla kalusteillasi siten kuin sinä haluat.

Kussakin ryhmäkodissa on oma yhteinen oleskelutila ja ruokasali sekä avotakka ja televisio. Käytössä on myös oma keittiö ja piha-alue tai lasitetut parvekkeet. Talossa on suuri terassi, joka on kalustettu ihanilla terassikalusteilla.

 

Päivän kohokohtina ateriat

Arjen kruunaavat hyvä ruoka ja seura, jossa saa kokoontua ruokapöydän ääreen. Panostamme paljon aterioiden maittavuuteen ja kotiruokaan. Ruoka toimitetaan samassa talossa toimivasta ravintola Gullkronasta. Lounas- ja päivällisvaihtoehtoja on useita. Lounaan nautimme yhdessä kaikessa rauhassa, keskustellen ja seurustellen. Voit toki halutessasi myös syödä lounaan ravintolassa.

Päivittäinen ulkoilumahdollisuus

Päivittäinen ulkoilu on tärkeä osa toimintaamme. Voimme käydä kävelyllä tai istua ulkona parvekkeella tai terassilla. Käytössämme on pieni sisäpiha, jolla istuen voi seurata lasten leikkejä viereisen päiväkoti Lyckoslantenin pihalla. Vantaan Folkhälsan-talon käytössä on riksapyörä, jolla voi tehdä lyhyitä tai pidempiäkin retkiä. Retket ovat erittäin suosittuja ja riksapyörä on ahkerassa käytössä koko kesäkauden ajan.

Ruotsinkielinen, asiantunteva henkilökunta

Vantaan Folkhälsan-talossa on moniammatillinen henkilökunta. Lähestymistapamme asukkaidemme suhteen on hyvin tuttavallinen, ja olemme aidosti kiinnostuneita kaikkien toiveista. Kaikki hoitajamme sekä sijaisemme täyttävät Valviran pätevyysvaatimukset. Myös sijaiset ovat työskennelleet talossa pitkään. Ruotsinkielinen henkilökunta tuntee suomenruotsalaiset perinteet ja juhlapäivät. Puhumme myös suomea ja englantia.

Henkilökunnan KivaQ-indeksi vuonna 2019 oli korkea 7,75. KivaQ on varmennettu työhyvinvoinnin mittausmenetelmä. Asteikolla 1–10 paras arvosana on 10. Lisätietoja KivaQ:sta voit lukea tästä.

Lähistön palvelut

Talo sijaitsee Tikkurilan keskustassa torin laidalla. Lähistöllä on tavarataloja, ravintoloita, kampaamoita, pesula, suutari ym. Suoraan talon lähettyvillä pysähtyvällä bussilla pääsee kätevästi esimerkiksi kauppakeskus Jumboon. Keväällä ja syksyllä aivan talon lähettyvillä järjestetään suuria markkinoita, joilla on mukava vierailla.

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan Vantaan Folkhälsan-taloon ja arkeemme ennen kuin päätät, haluatko asua meillä. Ota yhteyttä, niin sovimme vierailulle sopivan ajankohdan.

Ryhmäkodissa järjestettävä toiminta: