Toimintaterapiaa Mustasaaressa

Toimintaterapian tarkoitus on tukea asiakkaan toimintaa arkielämässä esimerkiksi eri arjen toimissa, työssä, vapaa-aikana ja levossa.

Fyra bilar och en cykel står parkerade utanför Folkhälsanhuset i Korsholm.
Aika: Arkisin klo 08.00–16.00
Paikka: Mustasaaren Folkhälsan-talo
Osoite: Niilontie 1 ja Markkinatie 1, 65610 Mustasaari
Järjestäjä: Folkhälsan Välfärd Ab
Yhteyshenkilö: Eliisa Uusihaka, enhetschef
Puhelin: 050 4073 483

Henkilökunta

  • toimintaterapeutti, Mustasaari

   Linnéa Hjortman

  • 044 066 5682
  • Linnéa valmistui toimintaterapeuteiksi keväällä 2018. Hän työskentelee kaikenikäisten asiakkaiden kanssa, mutta suurin asiakasryhmä on lapset ja nuoret. Terapia toteutuu ensisijaisesti asiakkaiden arkiympäristössä ja siksi suurin osa hänen työstään koostuu päiväkoti- koulu- tai kotikäynneistä. Hänen toiminta-alueensa on laaja; Maksamaalta aina Kristiinankaupunkiin saakka. Linnéa viihtyy työssään ja pitää erityisesti laajan toiminta-alueen tuomasta vaihtelevuudesta. Erikoisosaamista: kinestetiikan peruskurssi ja tukiviittomat. Kielitaito: ruotsi, englanti, suomi

  • MAPA
   Kinestetik grundkurs
   Stödtecken

  • Ota yhteyttä
  • toimintaterapeutti, Mustasaari

   Sofia Lönnvik

  • 044 788 1050
  • Sofia valmistui toimintaterapeutiksi Helsingistä 2003. Hän on työskennellyt Folkhälsanilla vuodesta 2006. Hän on käynyt lisäkoulutuksen neurologisen kuntoutuksessa (Bobach), kinestetiikan peruskurssi ja hänellä on peiliterapin erikoisosaamista. Sofia tykkää työskennellä lasten ja aikuisten kanssa. Hän ottaa vastaan asiakkaat vastanotolla ja tekee päiväkoti-, koulu- tai kotikäyntejä. Kokonaisnäkemys asiakkaan tilanteesta on tärkeä. Sofia työskentelee molemmilla kotimaisilla kielillä.

  • Specialutbildning
   Assesment and treatment of adults with neurological conditions, Bobath concept – basic course
   CI-terapi
   Tecken som stöd
   Sinnenas samspel
   Leikki toimintaterapiassa
   NMES
   Spegelterapi
   Kinestetik grundkurs
   Toiminnanohjaus toimintaterapiassa

  • Ota yhteyttä
  • toimintaterapeutti, Mustasaari

   Josefine Snellman

  • 044 788 3727
  • Josefinen mielestä yksi parhaista asioista toimintaterapiassa on kaikki ihmiset, joita saa tavata ja asiakkaan kanssa löytää ratkaisuja mahdollisimman itsenäisen ja toimivan arjen saamiseksi. Hän työskentelee sekä lasten että aikuisten asiakkaiden kanssa ja terapia tapahtuu yleensä päiväkoti-, koulu- ja kotikäynneillä, mutta joskus myös klinikalla. Josefine on työskennellyt toimintaterapeuttina 5 vuotta ja nauttii monipuolisista työpäivistä. Hänen työkenttänsä ulottuu Mustasaaresta Närpiöön ja työskentely tapahtuu ruotsiksi, suomeksi ja englanniksi.

  • Ota yhteyttä

Keskitymme tukemaan omia voimavarojasi ja toimintaasi ja tavoitteena on, että saavutat mahdollisimman hyvän toimintakyvyn ja pystyt toimimaan omatoimisesti.

Aikuiset tulevat toimintaterapiaan sairauden tai onnettomuuden jälkeen, kun heidän kykynsä selviytyä itsenäisesti on heikentynyt. Toimintaterapiassa harjoittelet erilaisten kotitöiden tekemistä, henkilökohtaisen hygienian hoitamista, asioiden toimittamista tai johonkin sinulle tärkeään harrastukseen osallistumista.


Toimintaterapeuttimme toimivat perhekeskeisesti yhteistyössä aikuisen asiakkaan kanssa elävien henkilöiden kanssa. Menemme usein asiakkaan luo kotikäynnille toimintaterapiaa varten. Samalla ohjaamme myös omaisia tukemaan erilaisissa arjen toimissa. Asiakkaat voivat myös tulla toimintaterapeutin vastaanotolle Mustasaaren Folkhälsantaloon.

Tarjoamme asiakkaillemme myös mahdollisuuden kokeilla erilaisia mukautettuja liikuntaharrastuksia ja liikuntavälineitä.

Tavoitteena on parantaa toimintakykyäsi ja mahdollisuuksiasi osallistua arkielämään. Terapian lisäksi pyrimme ohjaamaan asiakkaitamme osallistumaan erilaisiin harrastuksiin kodin ulkopuolella. Tavoitteena on, että pääset tutustumaan erilaisiin urheilulajeihin, löydät oman lajisi tai harrastuksesi, saat kokea erilaisia asioita ja osallistua sosiaalisiin tapahtumiin.

Ta kontakt

  • Eliisa Uusihaka

   Yksikön johtaja, Mustasaari

  • puh:
   050 407 3483

  • Eliisa on toiminut Mustasaaren kuntoutusyksiköstä vastaavana työntekijänä ja fysioterapeuttina vuodesta 2004. Hän viihtyy hyvin työpöydän ääressä hallinnollisten tehtävien parissa, mutta haluaa ehdottomasti pitää myös neurologisen fysioterapian asiakkaansa. Useimmiten Eliisan löytää terapia-altaalta asiakkaidensa parista. Eliisalla on pitkä kokemus neurologisesta fysioterapiasta ja se sekä kuntoutustoiminta ovat edelleen lähellä hänen sydäntään. Kielitaito: suomi ja ruotsi

   Näytä lisää
  • Ota yhteyttä