Toimintaterapiaa Pietarsaaressa

Joskus toimintaterapiaa voidaan tarvita kun aikuisella asiakkaalla on haasteita omatoimisessa selviytymisessä sairauden tai onnettomuuden jälkeen. Tavoitteena on löytää tasapaino arjen toimintojen, levon, työn ja vapaa-ajan välille.

Ota yhteyttä

Aika: Arkisin klo 08.00–16.00
Paikka: Östanlid
Osoite: Itärannantie 32, 68660 Pietarsaari
Järjestäjä: Folkhälsan Välfärd Ab
Yhteyshenkilö: Åsa Lindroos-Lönnbäck
Puhelin: 044 066 5649

Hinnat

Meille voit tulla joko palvelusetelillä tai Kelan, Vaasan keskussairaalan, Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymän, Pietarsaaren sosiaali- ja terveystoimen tai vakuutusyhtiön maksusitoumuksella. Voit ottaa yhteyttä myös yksityisasiakkaana, jolloin maksat kulut itse.

Harjoittelemme aikuisten kanssa muun muassa vaatteiden pukemista ja riisumista, sääntöjen ymmärtämistä ja ohjeiden noudattamista, kynän ja saksien käyttöä tai toiminnan aloittamista ja lopettamista. Jos jotkin apuvälineet voivat helpottaa arkeasi, autamme niiden hankkimisessa, ja meille on myös tärkeää toimia tiiviissä yhteistyössä lähipiirisi kanssa.

Voimme harjoitella yhdessä myös erilaisten kotitöiden tekemistä, henkilökohtaisen hygienian hoitamista, asioiden toimittamista tai johonkin mieleiseen vapaa-ajan harrastukseen osallistumista. Usein tavoitteena on löytää uusia tapoja toimia arkielämässä. Joskus täytyy harjoitella koordinaatiota tai vahvistaa itseluottamusta.

Toiminta-alueemme pohjoisin kunta on Kokkola ja eteläisin on Vöyri.

Ota yhteyttä mikäli haluat tietää lisää toimintaterapiapalveluistamme!

Toimintaterapeutit

  • Elin Andersson

  • puh:
   0440 665 684

  • Pyrin työssäni siihen, että asiakkaani pystyy toimimaan mahdollisimman itsenäisesti arkipäivän tilanteissa. Teen työtä enimmäkseen lasten ja nuorten parissa, mutta minulla on asiakkaina myös aikuisia, esimerkiksi halvauspotilaita. Lasten ja nuorten kanssa harjoittelemme keskittymistä ja sosiaalista vuorovaikutusta. Harjoittelemme muun muassa hieno- ja karkeamotorisia taitoja, koordinaatiota, hahmottamista, pukemista ja riisumista, muistamista, ohjeiden noudattamista, kynäotetta ja saksien käsittelyä. Pyrimme myös selvittämään, miten koulu- tai kotiympäristöä voidaan sopeuttaa tai muokata niin, että lapsi pystyy toimimaan arkipäivän tilanteissa itsenäisemmin ja siten että hän tarvitsee vähemmän apua. Terapia toteutetaan asiakkaan omassa arjen toimintaympäristössä joko kotona, päiväkodissa tai koulussa. Työskentelen kaikkialla Pietarsaaren alueella ja Oravaisissa. Työkieleni ovat ruotsi, suomi ja englanti. Olen sosiaalinen ja tulen hyvin toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa. Pidän siitä, että minulla on vapaus suunnitella työpäiväni itse. Toimintaterapeutin työ on valtavan monipuolista.

   Näytä lisää
  • Ota yhteyttä
  • Carina Holmqvist

   toimintaterapeutti, Östanlid ja Kokkola

  • puh:
   050 403 0084

  • Toimintaterapeuttina tapaan niin lapsia, nuoria kuin aikuisiakin. Heillä voi olla monenlaisia haasteita, esimerkiksi ongelmia sosiaalisten taitojen kanssa tai puutteita impulssikontrollissa. Monet tarvitsevat tukea suunnitellakseen, toteuttaakseen ja saattaakseen loppuun erilaisia prosesseja. Jotkin asiakkaat tarvitsevat apua aamurutiineiden kanssa tai pärjätäkseen itsenäisesti kotona koulun jälkeen. Aikuisten kohdalla toimintaterapia voi tulla ajankohtaiseksi esimerkiksi aivohalvauksen jälkeen uutta arkea opetellessa. Työskentelen sekä suomeksi että ruotsiksi ja liikun lähinnä Pietarsaaren ja Kokkolan välisellä alueella. Parasta työssäni ovat ilman muuta kohtaamiset ihmisten kanssa. Pidän ihmisistä ja minun on helppo saada yhteys eri-ikäisiin ihmisiin. Terapiasuhde on läheinen, koska tapaan asiakkaita heidän omassa arkiympäristössään ja työskentelemme yhdessä samoja tavoitteita kohti. Toimintaterapeuttina olen helposti kohdattava ja positiivinen. Työskentelen ratkaisukeskeisesti ja pidän luovuudesta. Luovuus on toimintaterapeutille hyvä ominaisuus, sillä joskus terapian aikana on vaihdettava suuntaa päästäkseen eteenpäin.

   Näytä lisää
  • Ota yhteyttä
  • Minna Söderlund

   toimintaterapeutti, Östanlid ja Kokkola

  • puh:
   044 788 1051

  • Työskentelen pääasiallisesti lasten ja nuorten parissa Kokkolan ja Pietarsaaren välisellä alueella. Terapia tapahtuu omassa päivittäisessä ympäristössä – joko kotona, päiväkodissa tai koulussa, ja harjoittelemme erilaisia taitoja yhdessä asiakkaan kanssa – esimerkiksi kynäotteen vahvistamista, erilaisten arjen askareiden tekemistä, keskittymiskyvyn harjoittamista tai oman kehonkäsityksen parantamista. Jokaisella on omat yksilölliset tarpeensa, ja siksi myös terapia räätälöidään jokaiselle asiakkaalle erikseen. Pidän erityisesti siitä, kun terapia on mukana leikissä ”piilotettuna”. Lapsi alkaa leikin aikana yhtäkkiä edistymään tiedostamatta itse, että samalla työskennellään tämän tietyn haastavan asian kehittämiseksi. Jokaisen asiakkaan ympärillä oleva verkosto on tärkeä: vanhemmat, koulun henkilöstö ja muut terapeutit. Viihdyn, kun saan työskennellä kaikkien näiden ihmisten kanssa, mutta kaikkein parasta on tietysti nähdä lasten kehittyvän. Terapeuttina olen huolehtivainen, rauhallinen ja kärsivällinen. Joustavuus ja luovuus ovat myös hyviä ominaisuuksia, koska joskus on kyettävä vaihtamaan näkökulmaa, jos huomaa, että jokin harjoitus ei toimi. Tulevaisuudessa toivon yhdistäväni enemmän ulkoilmaelämää ja toimintaterapiaa, sillä tiedän, että luonto tekee hyvää. Pystyn tarvittaessa kokeilemaan ja käyttämään erilaisia apuvälineitä asiakkaan päivittäisen elämän helpottamiseksi. Työkielinäni käytän ruotsia ja suomea.

   Näytä lisää
  • Ota yhteyttä
  • Johanna Snellman

   toimintaterapeutti, Pietarsaari

  • puh:
   044 066 5684

  • Ota yhteyttä
  • Victoria Lassander-Sandin

   toimintaterapeutti, Östanlid ja Kokkola

  • puh:
   044 788 3682

  • Työskentelen lasten, nuorten ja aikuisten kanssa, mutta peruskouluikäiset lapset ovat suurin asiakasryhmäni. Asiakkaillani on erilaisia diagnooseja, mutta otan vastaan myös asiakkaita, joilla ei ole mitään tiettyä diagnoosia. Harjoittelemme muun muassa keskittymistä, hienomotoriikkaa ja visuaalisia valmiuksia sekä harjoittelemme käyttäytymistä erilaisissa tilanteissa. Työni on valtavan vaihtelevaa ja toimin mielelläni moniammatillisesti muiden terapeuttien, asiakkaan vanhempien ja opettajien kanssa niin, että löydämme yhdessä tavoitteet jokaiselle asiakkaalle. Käyn usein asiakkaitteni luona päiväkodeissa, kouluissa ja kotona, mutta minulla on myös vastaanotto Östanlidissa. Terapeuttina toimin usein henkilökohtaisella tasolla, ja siksi pääsen hyvin lähelle asiakkaitani. Haluan, että he tietävät kuka olen ja että heistä on hauskaa tavata minut. Olen oikeudenmukainen ja päättäväinen. Työkieleni ovat ruotsi, englanti ja suomi ja toimin enimmäkseen Pietarsaaren, Pedersören, Uusikaarlepyyn ja Oravaisten alueella.

   Näytä lisää