Puheterapiaa Vaasassa

Puheterapiassa harjaannutetaan muun muassa lapsen suun motoriikkaa ja ääntämistä. Myös erilaisia viestinnän apuvälineitä voidaan kokeilla.

Aika: Arkisin klo 08.00–16.00
Paikka: Vaasan Folkhälsan-talo
Osoite: Wasaborginkuja 4, 65100 Vaasa
Järjestäjä: Folkhälsan Välfärd Ab
Yhteyshenkilö: Åsa Lindroos-Lönnbäck
Puhelin: 044 066 5649

Lapsella saattaa olla vaikeuksia muun muassa kommunikaatiossa, kielessä, äänessä tai nielemisessä.

Puheterapiassa harjoitellaan esimerkiksi suun motoriikkaa, äänen käyttöä ja kykyä ottaa vastaan ja antaa tietoa. Voimme myös kokeilla erilaisia vaihtoehtoisia viestintämenetelmiä kuten kuvia, tukiviittomia tai puhelaitteita.

Lapsen ongelmien taustalla voi olla esimerkiksi jokin tietty puheen häiriö, autismi, kehityshäiriö tai jokin synnynnäinen oireyhtymä.

Teemme myös koti-, koulu- ja päiväkotikäyntejä Vöyrillä, Mustasaaressa, Vaasassa, Maalahdessa, Korsnäsissä, Närpiössä, Kaskisilla ja Kristiinankaupungissa.

  • Amanda Andersson

  • puh:
   044 788 3679

  • Olen toinen Vaasan puheterapeuteista ja työskentelen suurimmaksi osaksi lasten ja nuorten parissa. Minun luokseni voi tulla esimerkiksi jos asiakkaalla on jonkinlainen toimintarajoite, johon kuuluu kielellinen häiriö. Asiakas saattaa olla autistinen tai hänellä on jokin oireyhtymä, jonka takia hän tarvitsee tukea kielelliseen kehitykseen. Sanavarasto voi olla rajoittunut tai asiakas tarvitsee apua ääntämisessä. Olen iloinen, rauhallinen ja kärsivällinen puheterapeutti, ja pidän erilaisten ihmisten tapaamisesta. On hienoa kun saan olla avuksi ja puheterapeuttina arvostan sitä, että saan toimia yhteistyössä asiakkaideni lähipiirin kanssa tiiviissä yhteistyössä kodin ja koulun välillä. Työskentelyalueeni ulottuu Vaasasta Vöyrille.

   Näytä lisää
  • Ota yhteyttä
  • Ida Finnäs

  • puh:
   044 788 3653

  • Olen toinen Vaasan puheterapeuteista ja työskentelen suurimmaksi osaksi lasten ja nuorten parissa. Terapia toteutetaan enimmäkseen päiväkodeissa tai kouluissa, mutta minulla on myös vastaanotto Vaasan Folkhälsan-talossa. Vastaanotolleni voi tulla mikäli asiakkaalla on jonkinlainen kielellinen häiriö, esimerkiksi pieni sanavarasto, ongelmia ääntämisessä tai hankaluuksia ohjeiden ymmärtämisessä. Onko puheesi rajoittunutta ja voisit kommunikoida paremmin kuvien avulla? Siinä tapauksessa olet tullut oikeaan paikkaan! Olen luova ja iloinen puheterapeutti. Saan hyvin yhteyden ihmisiin ja työssäni on kaikkein parasta se, että saan olla mukana asiakkaiden edistysaskeleissa! Työskentelyalueeni ulottuu Vaasasta Närpiöön.

   Näytä lisää
  • Ota yhteyttä
  • Erika Snellman

   Puheterapeutti, Vaasa

  • puh:
   044 757 8839

  • Kielelliset haasteet ja sosiaalisen vuorovaikutuksen tai ääntämisen ongelmat ovat esimerkkejä puheterapiassa harjoiteltavista asioista. Viestintä on laaja käsite, jossa puhe, ääni ja kieli ovat keskiössä. Joskus on löydettävä muita vaihtoehtoisia kommunikointitapoja, jolloin apuna voidaan käyttää erilaisia merkkejä ja kuvakarttoja. Työskentelen enimmäkseen lasten parissa ja työskentelyalueeni on Vaasasta Närpiöön ja Kristiinankaupunkiin asti. Puheterapeuttina toimiessani havainnoin ja kuuntelen tarkasti lasta. Olen joustava ja voin vaihtaa toimintatapaa terapiatilanteessa, jos huomaan, että lapsen tarve sitä vaatii. Haluan, että lapsilla on turvallinen olo kanssani ja että meillä on mukavaa yhdessä. Parasta työssäni on tunne siitä, että voin opettaa lapselle jotakin, ja samanaikaisesti voin myös itse oppia lapselta. Siitä syntyy vuorovaikutteinen tilanne, jossa luomme jotakin hyvää yhdessä samalla jatkuvasti kehittyen. Työkieleni on ruotsi.

   Näytä lisää
  • Ota yhteyttä
  • Hanna Fröjdö

   puheterapeutti, Vaasa

  • puh:
   044 788 5970

  • Kohtaan puheterapiassa sekä aikuisia että lapsia, ja asiakkaiden haasteet voivat liittyä esimerkiksi myöhäiseen kielelliseen kehitykseen tai erilaisiin toimintarajoitteisiin. Toimipaikkani on Vaasa, mutta liikun pohjoiseen Oravaisiin ja etelään Närpiöön asti. Työskentelen sekä ruotsiksi että suomeksi. Parasta työssäni on mahdollisuus auttaa muita ihmisiä. Voin inspiroida ja ehkä auttaa asiakkaita ja heidän läheisiään jossakin arkielämässä vaikeaksi koetussa asiassa. Tuntuu hyvältä, että saan olla tärkeänä linkkinä jokaisen asiakkaan ympärillä olevassa verkostossa. Puheterapeuttina olen kekseliäs, leikillinen ja rauhallinen. Olen hyvä havainnoimaan ja kohtaan jokaisen asiakkaan hänen omalla tasollaan. Luovuus on myös hyvä ominaisuus puheterapeutin työssä, sillä terapiatilanteessa pitää usein pystyä muuttamaan suuntaa eteenpäin päästäkseen.

   Näytä lisää
  • Ota yhteyttä