Järvenpään päiväkoti

Joukkomme koostuu 55 lapsesta, 12 pedagogista ja emännästä. Tarjoamme ruotsinkielistä päivähoitoa sekä esikoulu- ja kielikylpytoimintaa rauhallisessa, turvallisessa ja kodinomaisessa ympäristössä.

Folkhälsanin päiväkoti Järvenpäässä

Aika: Arkisin klo 7.00–17.00
Osoite: Puistotie 34, 04420 Järvenpää
Järjestäjä: Folkhälsan Välfärd Ab
Yhteyshenkilö: Bodil Monthén-Kettunen
Puhelin: 0447881059

Meillä on tilaa n. 55 hoitolapselle, ja lapset on jaettu neljään ryhmään. Kielikylpyryhmä Papegojan on sisarusryhmä, jossa on 1–5-vuotiaita lapsia, ja Sockermyrorna on 1–3-vuotiaiden ja Flygmyrorna 3–5-vuotiaiden lasten ryhmä. Lisäksi meillä on esikoulu.

Haluamme tarjota lapsille päiväkotiarjessamme kielellisesti rikastuttavan ympäristön, jossa he voivat osallistua monipuoliseen toimintaan turvallisessa ympäristössä. Tuemme ruotsinkielisten lasten kielen kehitystä ja avaamme suomenkielisille lapsille oven ruotsin kieleen ja suomenruotsalaiseen kulttuuriin.

Luonto on tärkeä

Käytämme luontoa aktiivisesti leikki- ja oppimisympäristönä, ja ryhmät käyvät säännöllisesti mörrimetsässä. Mörrimetsässä lapset pääsevät seuraamaan eri vuodenaikoja ja luonnossa tapahtuvia muutoksia. Lapsille on tarjolla suurennuslaseja, kangaskasseja ja eläin- ja kasvisanakirjoja, ja otamme usein myös iPad-tablettimme mukaan liikkuessamme ulkona, niin että lapset voivat itse kuvata tekemisiään ja työstää kuvia myöhemmin päiväkodissa. Lapset tutkivat ja löytävät innolla uusia asioita luonnossa.

Järvenpään päiväkodissa käytämme kielileikkejä, satuja, riimejä, loruja ja musiikkia päivittäin. Lasten fyysinen toiminta on myös luonnollinen osa päiväkotipäiväämme, ja meille on tärkeää, että lapset saavat riittävästi liikuntaa hoitopäivän aikana.

Ekologinen ruokalista

Päiväkodilla on oma keittiö, jossa emäntä valmistaa terveellisen ruoan alusta asti itse. Keittiö toimii yhteistyössä Mäkelän Luomutilan kanssa ja on mukana Portaat luomuun -ohjelmassa, jossa olemme tällä hetkellä portaalla 3. Se tarkoittaa, että keittiössä käytetään säännöllisesti vähintään neljää erilaista luonnonmukaista tuotetta. Pedagogit käyttävät toiminnassa Sapere-menetelmää, jotta he voivat tutustua uusiin makuihin yhdessä lasten kanssa ja käyttää siinä kaikkia aistejaan.

Päiväkodillemme on annettu terveyttä edistävän päiväkodin diplomi.

Ota yhteyttä

  • Bodil Monthén-Kettunen

   Järvenpään päiväkoti

  • puh:
   044 788 1059

  • Ota yhteyttä