Päiväkoti Lyckoslanten

Meitä on yhteensä noin 60 lasta ja 12 pedagogia. Tarjoamme monipuolista päivähoitoa sekä suomenruotsalaisille lapsille että kielikylpyläisille Tikkurilan keskustassa.

Tee hakemus nyt

Folkhälsanin päiväkoti Lyckoslanten

Aika: Arkisin klo 6.30–17.00
Paikka: Vantaan Folkhälsan-talo
Osoite: Unikkotie 28, 01300 Vantaa
Järjestäjä: Folkhälsan Välfärd Ab
Yhteyshenkilö: Marit Savén
Puhelin: 044 788 1048

 

Lyckoslantenissa on kolme sisarusryhmää 1–5-vuotiaille lapsille. Päiväkodilla on kaksi omaa pihaa, ja lähiympäristössä on lisäksi useita leikkipuistoja, kirjasto, liikuntahalli, jäähalli ja kulttuuritalo Pessi, jotka ovat aktiivisessa käytössä.

Lyckoslantenissa jokaisella lapsella on omahoitaja. Parisen viikkoa kestävän pehmeän laskun jälkeen omahoitaja tekee tutustumiskäynnin kotiinne. Kohtelemme lasta yksilöllisesti ja näemme hänen vahvuutensa, mutta tarjoamme hänelle myös tukea hänen kehityksessään.

Lyckoslanten on terveyttä edistävä päiväkoti. Panostamme ruotsin kieleen, lasten sosiaaliseen ja emotionaaliseen terveyteen, lepoon ja rentoutumiseen, luontoon, ympäristöön ja fyysiseen toimintaan. Suomenruotsalaisen kulttuurin edistäminen on meille tärkeää.

Koska sijaitsemme Vantaan Folkhälsan-talossa, olemme läheisissä tekemisissä talossa asuvien ikäihmisten kanssa. Vietämme yhteisiä juhlia, laulamme ja maalaamme yhdessä ja viihdymme toistemme seurassa.

Lyckoslanten on saanut Vihreän lipun kahdesti. Lajittelemme jätteet yhdessä lasten kanssa ja opimme vähentämään jätteitä ja kierrättämään. Opettelemme pitämään huolta luonnostamme mm. metsämörri- ja metsämyttystoiminnan kautta.

Lapset saavat osallistua aktiivisesti toimintamme suunnitteluun. Järjestämme esimerkiksi tapaamisia, joissa lapset saavat tehdä toimintatapoja koskevia ehdotuksia. Meillä on myös aktiivinen vanhempainyhdistys, jossa vanhemmilla on mahdollisuus osallistua lastensa arkipäivään.

Lyckoslantenissa opimme, mitä mahdollisuuksia digitalisaatio tarjoaa varhaiskasvatukselle. Käytämme opetustabletteja tiedon hakuun, harjoituksiin erilaisilla pedagogisilla sovelluksilla ja lasten kehityksen valokuvaamiseen ja dokumentointiin.

Lyckoslantenin maistuvat ateriat valmistetaan Folkhälsan-talon omassa terveyttä edistävässä keittiössä.

Palvelusetelipaikkoja haetaan sähköisesti Vantaan kaupungilta. Erillisen hakemuksen Lyckoslanteniin voi tehdä ainoastaan hakemuslomakkeella.

Hakemuslomake (ruotsinkieliset sivut)

Ota yhteyttä

  • Marit Savén

   Päiväkoti Lyckoslanten

  • puh:
   044 788 1048

  • Ota yhteyttä