Työskentele lähihoitajana - Linda

Linda Raitiosta tuli lähihoitaja oppisopimuksella

”Uusien ihmisten tapaaminen, apua tarvitsevista huolehtiminen ja heidän hyvinvointinsa varmistaminen – ne ovat parasta tässä työssä”, sanoo lähihoitajana Paraisten Folkhälsan-talossa työskentelevä Linda Raitio. Hän on juuri valmistunut lähihoitajaksi oppisopimuskoulutuksesta.

Linda Raition työ Paraisten Folkhälsan-talossa alkoi harjoittelujaksolla. 

”Opiskelin lähihoitajaksi ja tulin parin mutkan kautta tänne neljän viikon harjoittelujaksolleSitten sain täältä kesätöitä, minkä jälkeen yksikön päällikkö kysyi, haluaisinko opiskella syksystä lähtien oppisopimuksella. Halusin kovasti – ja nyt olen valmistunut lähihoitajaksi!” 

 

Oppisopimuksella Linda Raition tavoin opiskeleva työskentelee alalla ja saa palkkaa koko koulutusajalta. Työssä oppimisen lisäksi pitää myös opiskella itsenäisesti sekä mahdollisesti suorittaa joitain lähiopintopäiviä. 

Ihmisläheistä ja konkreettista työtä     

Ympärivuorokautista hoitoa tarjoavassa palveluasumisessa tehdään töitä kolmessa vuorossa. Jotkut työntekijät haluavat päivävuoroja ja tekevät mieluiten vain niitä, toiset saattavat mieluiten työskennellä vain yöllä. Linda Raitio tekee kaikkia kolmea vuoroa. 

”Mitä teen työpäivän aikana? Riippuu vähän siitä, mikä työvuoro minulla on ja miltä päivä muutoin näyttää. Aamuvuorossa autan aamuhygieniassa, aamiaisella ja lounaalla. Yritän joka päivä ehtiä viettää aikaa asukkaiden kanssa, esimerkiksi käydä kävelyllä tai pelata jotain peliä. Iltapäivällä on yleensä melko rauhallista, ja silloin menemme yleensä ulos. Iltavuorolaisten saapuessa saatamme ottaa mukaan hieman enemmän henkilökuntaa ja tehdä asukkaiden kanssa jotain ylimääräistä, esimerkiksi mennä keskustaan ​​jäätelölle tai kahville.” 

Linda Raitio viihtyy työssään. ”Uusien ihmisten tapaaminen, apua tarvitsevista huolehtiminen ja heidän hyvinvointinsa varmistaminen ovat parasta tässä työssä. Työtoverit ovat mukavia, kaikkien kanssa on helppo tulla toimeen.”   

”En ole edes ajatellut, onko työssä jotain huonoja puolia: otan päivät sellaisena kuin ne tulevat. Mielestäni tässä ei tarvitse muuttaa mitään. Viihdyn täällä loistavasti, oikeasti.”