Katri Sajama Queen Silvia Nursing Award -voittaja - Folkhälsan
23 joulukuuta 2017

Katri Sajama Queen Silvia Nursing Award -voittaja

Katri Sajama on Suomen Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatti vuonna 2017. Raati katsoi, että Katrin idea Ystävällisestä ovenvahdista yhdistää innovatiivisella tavalla empatian ja teknologian. Puhuva ovivahti aktivoituu ovenkahvan liikkeestä ja sekä rauhoittelee että muistuttaa vanhusta tutulla esimerkiksi omaisen äänellä.

Katri opiskelee sairaanhoitajaksi ensimmäistä vuotta Tampereen Ammattikorkeakoulussa monimuoto-opiskelijana. Hän on myös suorittanut hyvinvointiteknologian toisen asteen osatutkinnon täydentämään aiempaa metalliartesaanin tutkintoa. Hän ei kuvaile itseään tekniikan ihmelapseksi vaan kokee itseään ennen kaikkea toisten auttajana.

Katri on Suomen neljäs Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatti ja toinen Tampereen Ammattikorkeakoulusta. 6000 euron stipendin lisäksi stipendiaatti-vuoteen kuuluu mahdollisuus tutustua Queen Silvia Nursing Award -partnereiden toimintaan harjoittelun muodossa sekä Suomessa, Ruotsissa, Puolassa että Saksassa, jossa kilpailu stipendistä myös järjestään.

Stipendin taustalla on Swedish Care International (SCI) yhteisyössä partnereiden kanssa, joista Folkhälsan Välfärd on pääpartneri Suomessa.