Sairaanhoitajaopiskelija – hae QSNA-stipendiä! - Folkhälsan
05 syyskuuta 2018

Sairaanhoitajaopiskelija – hae QSNA-stipendiä!

Opiskeletko sairaanhoitajaksi ammattikorkeakoulussa Suomessa? Sinulla on nyt ainutlaatuinen tilaisuus esitellä oma vanhustenhoitoa edistävä ideasi, voittaa stipendi sekä hankkia kokemusta ja tärkeitä ammatillisia kontakteja.

Lue lisää

Queen Silvia Nursing Award -stipendi on arvoltaan 6 000 euroa, ja se sisältää lisäksi kuusi kuukautta kestävän, yksilöllisesti räätälöidyn harjoittelujakson, jonka aikana stipendiaatti pääsee tapaamaan alan tärkeimpiä ja innovatiivisimpia toimijoita.

Opiskelijan lähettämän idean tulee liittyä vanhustenhoitoon ja ikääntyvien ihmisten käyttämien palveluiden kehittämiseen.

– Idean pitäisi sisältää jotakin uutta ja innovatiivista, joka edistää ikääntyneiden ihmisten elämänlaadun parantamista jokapäiväisessä elämässä. Idea on myös voitava toteuttaa käytännössä, sanoo vanhustenhuollon kehittämisen parissa Folkhälsanilla työskentelevä Kira Exell-Paakki.

Tavoitteena on myös tarjota sairaanhoitajaopiskelijoille tilaisuus esitellä uusia luovia ideoita, jotka edistävät ikääntyneille ja muistisairaille henkilöille suunnattua hoitoa ja palveluita.

QSNA-stipendin hakuaika on 1.9.–16.11.2018.

Hakuajan jälkeen tuomaristo valitsee parhaat ideat jatkokäsittelyyn. Parhaiden ideoiden lähettäjät kutsutaan henkilökohtaiseen haastatteluun, jonka pohjalta valitaan QSNA-stipendiaatti 23.12.2018.

Suomalainen stipendiaatti palkitaan Tukholmassa kuningatar Silvian diplomilla keväällä 2018. Hän tapaa myös muita QSNA-stipendiaatteja eri puolilta Eurooppaa ja voi samalla vaihtaa ajatuksia ja esitellä omaa ideaansa laajemmassa piirissä.

Viime vuoden suomalainen stipendiaatti Katri Sajama Tampereen ammattikorkeakoulusta ideoi ”ystävällisen ovenvahdin”. Puhuva ovivahti aktivoituu ovenkahvaa kosketettaessa ja muistuttaa tai rauhoittaa vanhusta tai muistisairasta. Ääni voi olla esimerkiksi omaisen, joka etukäteen voi nauhoittaa kehotuksia ja muistutuksia. Tuomariston mielestä Sajaman ideassa yhdistyivät empatia ja teknologia, jonka lisäksi ratkaisu on innovatiivinen ja toteuttamiskelpoinen.

Folkhälsan on ruotsalaisen, kansainvälisesti toimivan Swedish Care Internationalin järjestämän Queen Silvia Nursing Awardin yhteistyökumppani. Stipendi perustettiin kuningatar Silvian 70-vuotisjuhlien kunniaksi vuonna 2013, ja sen tavoitteena on luoda edellytyksiä pysyville myönteisille muutoksille ikääntyneiden ihmisten hoidossa.