Cykelpilot

Bli en av Folkhälsans cykelpiloter

Folkhälsan utbildar frivilliga cykelpiloter som kan erbjuda cykelupplevelser och hjälp för både äldre och yngre som vill komma ut i naturen men inte har möjlighet att göra det på egen hand. Det kan bero på nedsatt funktionsförmåga, ensamhet eller andra hinder som gör det svårt att promenera eller cykla själv.

Som cykelpilot får du komma ut och cykla i friska luften, träffa nya människor och dessutom erbjuda dina passagerare en möjlighet att åter få känna vinden i håret.

Genom ditt engagemang blir du samtidigt en del av Folkhälsans nätverk för frivilliga. Du får stöd för ditt uppdrag av verksamhetens koordinator och efter utbildningen kan ni komma överens om när du vill sätta igång och hur länge uppdraget håller på.

Cykelpilotens utbildning

Utbildningen består av både teori och praktik så att du lär känna till cykelpilotverksamheten och blir bekant med rikshacykeln och vet hur man ska hantera den i trafiken, både med och utan passagerare. Rikshacykeln som används är eldriven, enkel att hantera och kan ta högst 2 passagerare per cykeltur.

Cykelpilotverksamheten finns just nu i Österbotten och i Nyland.

Folkhälsans cykelpilotverksamhet samarbetar med Cykelförbundets projekt Pyörällä kaiken ikää.

Kommande kurser

Klicka på kursen för att få fram mer detaljerad information. Om inga kurser visas så finns det just nu inte planerade kurser.

Kontakt

  • Annette Sandelin

   koordinator, Österbotten

  • tfn:
   050 554 4484

  • Kontakta
  • Malin Grönros

   Sakkunnig i fysisk aktivitet och hälsa, Nyland

  • tfn:
   044 788 5971

  • Kontakta