Majblomman

Majblomman – Finlands äldsta insamlingsmärke

Majblomman är Finlands äldsta insamlingsmärke. Den första majblomman såldes i Finland år 1908.

Kontakta oss per e-post

Majblomman är en lokal insamling, som huvudsakligen sköts av Folkhälsans lokalföreningar. I fjol sålde ungefär 3 000 barn runt om i Svenskfinland majblommor. Årets majblomma är vit och grön.

Majblomman säljs i Finland från 5.4 till medlet av maj. Nålen kostar 2 euro och pinset 4 euro. 

Majblomman är ett alternativ för Folkhälsans lokalföreningar att samla in medel till sin verksamhet. Intäkterna från majblomsförsäljningen går till att stödja den lokala hälsofrämjande verksamheten (som t.ex. sommarsimskolor) som Folkhälsanföreningarna ordnar bland barn och unga.  

 

 

På bilderna syns presidentparet Sauli Niinistö och Jenni Haukio, majblomsförsäljare Iris Andtbacka och William Koivusalo, orkestrarna Windus I och Tornado och kören Ylioppilaskunnan Laulajat.

Sälja och köpa majblommor

Majblomsförsäljningen kör igång 5.4. Majblomsförsäljaren får 0,80 €/sålt pins och 0,40 €/såld majblomsnål. För att uppmuntra barn att sälja majblommor får de ett blommigt festivalarmband som belöning. Ta kontakt med en Folkhälsanförening nära dig, om du vill sälja majblommor. Om du har frågor kan du kontakta oss på 050 360 7933 eller majblomman@folkhalsan.fi.