Solvalla Swimrun - för både motionärer och idrottare - Folkhälsan

08 september 2017

Solvalla Swimrun - för både motionärer och idrottare

Folkhälsan ordnar Solvalla Swimrun i Noux, Esbo, den 16.9. Solvalla Swimrun ordnas nu för fjärde gången och det ser ut att bli fler deltagare än någonsin. I år ordnas för första gången också ett medeldistanslopp - Solvalla Swimrun Endurance.

Solvalla Swimrun

Solvalla Swimrun är en tävling där man i par löper i terräng från sjö till sjö för att sedan simma över sjöarna.  Loppen går i Noux krävande och vackra skogsterräng, längs skogsstigar och kalberg och genom sjöar.

- Deltagarna är allt från aktiva motionärer till motionärer till hardcore-idrottare eller proffs, säger Alexandra Kvist som är idrottsproducent på Folkhälsan. 

Det finns tre tävlingsdistanser (läs nedan) och alla distanser har tre klasser: damer, herrar och mixed. Det längsta, Solvalla Swimrun, på är samtidigt det första så kallade meritracet för ÖTILLÖ-tävlingsseriens säsong år 2018 och Swimrun Finland 2017-tourens sista deltävling.

I dagsläget är 80 lag anmälda till loppen och det kortaste sprint-distansen på totalt ca 14 km har absolut flest anmälningar.

­- Det är jätteroligt att det verkar lockas mera nybörjare till grenen och många fler inhemska lag än tidigare år, säger Alexandra Kvist.

Var kan man komma och titta

Vill du åka ut till Noux för att titta på loppen lönar det sig att söka sig till endera Kattilajärvi, Haukkalampi, Swinghill eller Solvallaarenan.

Går ännu att anmäla sig

Man kan anmäla sig till loppen ända till den 14.9 via Netticket-sidan. Efter det kan man anmäla sig via mejl till alexandra.kvist(a)folkhalsan.fi och ännu samma dag på plats vid Solvalla Arenan, dock senast kl. 8:50.

Distanserna:
• Solvalla Swimrun Sprint, är 14,4 km, varav 2,4 km är simning,
• Solvalla Swimrun ÖTILLÖ Merit Race är 38,8 km, varav 5,8 km är simning.
• Solvalla Swimrun Endurance är en ny distans för 2017. Endurance-racet är längre och mera krävande än sprinten men kortare än den fulla distansen. Den totala sträckan är 24,4 km, varav 3,4 km är simning.

Läs om bloggaren Lisa Gerkmans förberedelser inför Solvalla Swimrun.

Foto: Tero Koski