Finsk massörsutbildning bäst i Norden - Folkhälsan

06 september 2017

Finsk massörsutbildning bäst i Norden

Den finländska massörsutbildningen står som modell för arbetet med att skapa en gemensam kvalitetsstandard i Norden. Frågan blir aktuell på torsdag (7.9) då det Nordiska branschrådet i massage träffas på Norrvalla i Vörå.

– Det är rätt stora variationer mellan de nordiska länderna, säger Stefan Lillvik som är linjechef för Folkhälsans massörsutbildning.

Arbetet med en gemensam kvalitetsstandard inleddes i Köpenhamn 2015 då Stefan Lillvik från Folkhälsan och Johan Starre från Sverige tog initiativ till en sådan målsättning.

Till Norrvalla kommer deltagare från Finland, Sverige, Norge, Danmark och Island.
– De nordiska länderna står i tur och ordning värd för branschrådets årsmöten. I år är det Finlands och Folkhälsans tur att arrangera mötet, säger Lillvik.

De som deltar är representanter för olika branschförbund för massage, aktörer som utbildar massörer och i viss mån arbetslivsrepresentanter, exempelvis företagare som driver spaverksamhet.
– Ett fördjupat nordiskt samarbete är på gång och en viktig del av vår agenda när vi träffas.

Varje värdland vill visa upp något speciellt för deltagarna och den här gången blir det en skärgårdskryssning, bastu och middag med skärgårdstema i världsnaturarvet på lördag eftermiddag och kväll.

Läs mera om Folkhälsans massörsutbildning.