Vem är Finlands Lucia 2017? - Folkhälsan

11 september 2017

Vem är Finlands Lucia 2017?

Nu kan du anmäla dig som luciakandidat. Du kan också anmäla någon du känner, som du tycker att skulle vara en bra Lucia – om du har hennes medgivande.

Lucia är luciainsamlingens frontfigur. Insamlingen stöder barnfamiljer som har det tungt. Lucia står för ljus och glädje, men hon är också en påminnelse om att vi kan hjälpa medmänniskor som har det svårt.

Luciauppdraget är givande och tungt

Om du vill bli Finlands Lucia ska du ha fyllt 18 år, tala svenska, tycka om att uppträda och sjunga bra. Du är empatisk och har lätt för att möta människor i olika åldrar och olika – ibland svåra – livssituationer.
Lucia med följe gör kring 100 besök på bland annat sjukhus, äldreboenden och fester i december och januari.

Du som ställer upp som luciakandidat ska ha möjlighet att vara med på de tios dag 25.10.2017, då alla luciakandidater träffas. Du ska också kunna ägna dig åt luciauppdraget på heltid från början av december ungefär en månad framåt.

Luciakort i våra hus, Luckorna och Folkhälsanföreningarna

Nytt för i år är att du i våra Folkhälsanhus och i Luckorna får hämta Är du Finlands Lucia?-postkort. Också Folkhälsanföreningarna har korten. Tanken är att du kan skicka kortet till någon du gärna skulle vilja se som luciakandidat. Vem tycker du att ska vara Finlands Lucia i år?
Anmälningar senast 13.10.2017. Mer info: kampanjer@folkhalsan.fi och tfn 050 360 7933.

Läs mer och anmälningar: www.folkhalsan.fi/lucia.