Voice Massage nyhet i Korsholm - Folkhälsan

31 december 2018

Voice Massage nyhet i Korsholm

Nu erbjuder Folkhälsans fysioterapi i Korsholm även Voice Massage. Det är en form av specialmassage som baserar sig på västerländsk medicin och kan till exempel förebygga röstproblem, motverka smärtor i käkmusklerna och förbättra andningen.

– Voice Massage är bra också mot alldeles vanliga problem i nacke och axlar, man behöver inte ha problem med käkmuskler eller rösten. Den skiljer sig från vanlig massage på så sätt att den är mycket lugnare och med hjälp av den kommer vi bättre åt vävnaderna, säger fysioterapeuten Marja Mäkiranta.

Mäkiranta beslöt sig för att utbilda sig till Voice Massage-terapeut efter att hon upptäckt att många av hennes gamla fysioterapiklienter hade problem med bett och svalg. Sedermera har också nya kunder sökt sig till hennes mottagning enbart för den nya terapiformen.

– Voice Massage erbjuds på många håll i Finland men här i Vasaregionen har det tidigare inte funnits. De som kan har rest längre bort för terapin, men många av våra kunder orkar inte med sådana resor. Så de har varit utan, trots att många har rekommenderats Voice Massage.

Det är bara massörer eller fysioterapeuter som genomgått Voice Massage-utbildning som får ge Voice Massage-terapi. Läs mera och kontakta Folkhälsans fysioterapi i Korsholm här.

Marja Mäkiranta är utbildad Voice Massage-terapeut.