Nya hemtrevliga lokaler för vår dagverksamhet i Brunakärr - Folkhälsan
08 februari 2018

Nya hemtrevliga lokaler för vår dagverksamhet i Brunakärr

Nu finns det plats för fler deltagare i våra nya lokaler för dagverksamheten i Brunakärr i Helsingfors. Dagverksamheten riktar sig till äldre med minnesproblem som bor hemma.

Till vår dagverksamhet

Här finns ett nytt större kök och mer plats för fler deltagare. Dagverksamheten riktar sig till äldre personer med minnesproblem som bor självständigt men har behov av umgänge eller stimulans på dagen. Verksamheten ordnas i Folkhälsanhuset i Brunakärr och pågår vardagar mellan klockan 9 och 15.

– Deltagarna i den här gruppen tycker speciellt mycket om musik så vi lyssnar mycket på musik. I dag ska vi också göra vändagskort, säger närvårdare Kerstin Niemi som leder gruppen tillsammans med Cecilia Sergeeff.

Dagen börjar med frukost. På dagsprogrammet finns också pyssel, bakning, gymnastik, handarbete, och högläsning ur Hufvudstadsbladet. Det finns också tid avsatt för vila. Lunchen kommer från Folkhälsanhusets egen restaurang i samma hus. Också eftermiddagskaffe, ofta med något hembakt, ingår.

Nya deltagare kan få plats på dagverksamheten genom att Helsingfors stad som kan bevilja en servicesedel om den äldre uppfyller vissa kriterier. Man kan också betala för dagverksamheten privat. Det kan också ordnas med taxiskjuts till dagverksamheten.

 

Hur gå till väga? Läs mera här