Folkhälsan ordnade populär barnpassning på Jakobs Dagar - Folkhälsan

24 juli 2018

Folkhälsan ordnade populär barnpassning på Jakobs Dagar

Föreningen Folkhälsan i Jakobstad erbjöd barnpassning under Jakobs Dagar på måndagen. Både i fjol och i år fick barnen komma till Museiparken i föreningens regi under en dag – men nästa år funderar föreningen på att utvidga konceptet.

– I fjol testade vi barnpassning under en dag för första gången, men då hade vi lite otur med vädret. I år hade vi det bästa tänkbara vädret och nästa år tror jag att vi kommer att utöka till flera dagar, för det var så pass populärt i år, säger styrelsemedlemmen Lisa Ahlvik från Folkhälsan i Jakobstad.

– Vi hade två pass och förmiddagspasset var betydligt populärare med ungefär 20 barn. Vi konstaterade att det nog är på förmiddagen som folk har störst behov av barnpassning, så nästa år skippar vi antagligen eftermiddagspasset och satsar på förmiddagspass under flera dagar i stället.

 

Ahlvik berättar att såväl föräldrar som barn var nöjda.

– Det var toppenstämning i parken och barnen trivdes jättebra. Vi hade köpt ballonger som barnen lekte med och så hade vi förstås mycket andra leksaker. Det blev mycket spontana lekar. Ett tag var det några lite äldre pojkar som tyckte att de inte riktigt visste vad de ska göra, men då hittade vi på en fotbollslek med dem.

– Det var lyckat, alla trivdes och alla hade det bra.

Läs också Österbottens Tidnings nyhet om barnpassningen (enbart för prenumeranter).

Foto: Arkivbild, Folkhälsan i Jakobstad