Folkhälsan anställer forskningsdirektör - Folkhälsan
05 mars 2018

Folkhälsan anställer forskningsdirektör

Samfundet Folkhälsan utlyser en anställning tills vidare som forskningsdirektör att sökas senast 2.4.2018.

Forskningsdirektörens uppgift är att leda Folkhälsans forskningscentrum och ytterst ansvara för den forskningsverksamhet som bedrivs vid Samfundet. Forskningsdirektören skall också främja samverkan mellan forskning och den hälsofrämjande verksamhet som bedrivs vid Samfundet, dess dotterorganisationer och Folkhälsans förbund. Forskningsdirektören är medlem av Samfundets ledningsgrupp.

Forskningsdirektören bör ha hög vetenskaplig kompetens och erfarenhet av att leda forskningsprojekt och forskningsorganisationer.

Tjänstgöringsgraden uppgår till 65 % av heltid.

Anställningen som forskningsdirektör kan förenas med en anställning som svensk professor i medicinsk genetik vid Helsingfors universitet (anställning tills vidare på deltid med tjänstgöring 35 % av heltid). Båda anställningarna utlyses samtidigt.

De sökandes vetenskapliga skicklighet bedöms av två sakkunniga som utses av Samfundets styrelse. Sökande bör till sin ansökan bifoga dokumentation över vetenskaplig skicklighet och erfarenhet av akademiskt ledarskap enligt de instruktioner som tillämpas av universitet vid tjänstetillsättningar.

Ansökan med bilagor insänds i pappersformat till Samfundet Folkhälsan, Topeliusgatan 20, 00250 Helsingfors. Ansökningstiden utgår 2.4.2018.

Eventuella frågor riktas till ordföranden för Samfundets styrelse Mats Brommels, tfn +46 70 552 6930 eller epost mats.brommels@ki.se.

Samfundet Folkhälsan