“Nu kan vår pendlande personal också övernatta” - Folkhälsan

28 november 2018

“Nu kan vår pendlande personal också övernatta”

Att pendla till skiftesjobb kan vara tungt under de mörkaste delarna av året. På Folkhälsanhuset i Brunakärr erbjuds nu personalen övernattning och flexibla arbetslistor.

Ta kontakt

Sonja Johansson slår upp dörrarna till rummet som en gång inhyste Seniorhemmets dagverksamhet.

 Vi är så glada över att vi har hittat ett ultimat användningsområde för det här rummet igen. Här får nu personalen övernatta om de behöver.

I rummet finns sängplatser för upp till fyra personer, men oftast sover en  eller ibland två  personer här samtidigt. I rummet finns också kök, dusch, soffor, tv och en stor terrass utomhus. Alla bekvämligheter som behövs för en kortare vistelse. Dessutom placerad i samma byggnad som arbetsplatsen.

 Det här har varit ett sätt för oss att göra pendlandet så smidigt som möjligt för dem som har lång körväg hem. Vi har personal i huset som kommer ända från Ekenäs och Borgå. Då kan det vara rätt tungt att köra hem efter en nattskift  i synnerhet nu under den mörka tiden av året, berättar enhetsansvariga Sonja Johansson.

Arbetslistorna görs med flexibilitet

Övernattningsrummet kan användas för att optimera arbetstiden när personalen väl är på plats i Brunakärr.

 Vi har hittat ett väldigt välfungerande system. Det kan till exempel handla om att göra dubbelskift när man väl är här och sedan vara ledig lite längre. Det finns förstås begränsningar i lagstiftningen och dem är vi noga med att följa, men för personalen har det varit uppskattat att vi har kunnat erbjuda flexibilitet. Det här gör ju deras vardag lite lättare.

Övernattningsrummet har bara varit i bruk sedan oktober, men det har tagits emot med öppna armar.

 Det finns ju många positiva aspekter att lyfta fram här. För någon som inte kommer från Helsingfors kan det ju vara roligt att uppleva stadsliv med jämna mellanrum. Gå på bio, äta på nya platser, se lite annat  utan att behöva flytta hela livet hit. Det här kan ju vara ett roligt sätt att förena nytta med nöje.

Övernattningsrummet är också tillgängligt för andra anställda inom Folkhälsan. 

Vill du veta mer om övernattningsrummet?
Ta kontakt med Sonja Johansson.
Tfn: 044 788 6005
E-post: sonja.johansson@folkhalsan.fi

Vill du jobba på Folkhälsan?
Här kan du läsa mer om våra lediga jobb.