Anmäl dig till Hälsostegen nu – ta 10 000 steg per dag! - Folkhälsan

12 september 2018

Anmäl dig till Hälsostegen nu – ta 10 000 steg per dag!

Oktober är månaden då Folkhälsan utmanar dig att räkna steg. Du som registrerar dig på www.halsostegen.fi under perioden 22.9 – 30.9 deltar i utlottningen av 30 aktivitetsarmband.

Gå till Hälsostegen

Som deltagare i Hälsostegen räknar du steg varje dag under oktober månad, och det görs du enkelt med hjälp av en stegmätare, ett aktivitetsarmband eller en stegmätarapp i telefon. Målsättningen är att nå upp till 300 000 steg på 30 dagar. Genom att delta i Hälsostegen blir du medveten om hur mycket du rör på dig i vardagen och kan bli motiverad att röra på dig mer. Nytt för i år är att du endast kan registrera dina steg elektroniskt.

För att registrera dig krävs att du är medlem i en Folkhälsanförening. Här kan du enkelt bli medlem i en lokal förening nära dig, om du inte redan är medlem. Medlemsavgiften varierar mellan våra drygt 100 föreningar men brukar ligga på kring 10 euro/år. Som medlem får du sex nummer av tidningen Folkhälsan per år.

Hälsostegen är en motionskampanj och riktar sig till medlemmar i en Folkhälsanförening och personal. Samtidigt som du utmanar dig själv deltar du också i en tävling mellan Folkhälsanföreningarna och (eller personalenheterna om du deltar i personalklassen).

Vinsten i samtliga tävlingsklasser är en vandringspokal, vinstkaffe samt ett personligt pris till varje deltagare som bidragit till vinsten. Alla deltagare har chansen att vinna utlottningspris. Bland alla deltagare utlottas det fina vinster, bl.a. ett presentkort à 200 euro till en sportaffär nära dig.

Här kan du anmäla dig från och med 22.9 - följ nedräkningen.

Gilla gärna Hälsostegens sida på Facebook. Där kan man inspireras och läsa dagsaktuell info om kampanjen. Vill du vara en Hälsostegen-inspiratör på sociala medier kan du gärna hashtagga med #hälsostegen