Nytt för i höst: specialyrkesexamen för massörer - Folkhälsan

06 september 2018

Nytt för i höst: specialyrkesexamen för massörer

Folkhälsan fyller nu en lucka i vidareutbildningsmöjlighet för massörer. Från och med hösten erbjuder vi också en specialyrkesexamen för massörer. Utbildningen inleds 25 oktober och studierna beräknas ta ett drygt år.

Om massörsutbildningen

Syftet är att erbjuda fördjupat specialistkunnande och skapa en högre nivå av kompetens inom massörsyrket. Målgruppen är i första hand de som redan avlagt yrkesexamen och är utbildade massörer.  Utbildningsprogrammet är upplagt så att det är möjligt att jobba samtidigt.

Utbildningen ordnas på Folkhälsans idrottsinstitut Norrvalla i Vörå, men det finns också möjlighet att delta via direktsända webbföreläsningar från Solvalla i Esbo. Det krävs ändå en del obligatorisk närvaro på Norrvalla. 

 

–  Vi är väldigt glada över att kunna utveckla och bredda utbudet inom massörsutbildningen samt att kunna erbjuda utbildade massörer möjligheten att avlägga specialyrkesexamen på svenska säger linjechef Stefan Lillvik.

– Specialyrkesexamen för massörer innebär att utbildade massörer har en enastående möjlighet att bredda och fördjupa sin kompetens och därmed nå specialistkunnande.

Man kan sedan tidigare få en yrkesexamen för massör på både idrottsinstituten Norrvalla i Vörå och Solvalla i Esbo. Folkhälsan har ett professionellt team inom massörsutbildningen som leder undervisningen och utvecklingen.