Folkhälsan leder barnläger i Kina - Folkhälsan

02 januari 2019

Folkhälsan leder barnläger i Kina

I slutet av januari kommer Niclas Wiitala från Folkhälsan att leda ett läger för barn i Kina. Lägret är för barn i åldern 8-12 år och hålls i Changbai Mountain, Yanbian City.

Lägret pågår i två veckor med start den 26 januari 2019.

– Lägret är ett vinterläger för kinesiska barn och temat är finländskt, med allt från skidåkning till finsk vinterolympiad, berättar Niclas Wiitala som arbetar på Norrvalla i Vörå som hälsocoach.

Wiitala kommer att vara ansvarig ledare för lägret i Kina och som hjälp på lägret har han kinesiska barnledare.

– Jag kommer samtidigt att utbilda de kinesiska barnledarna i enlighet med vårt lägerkoncept, säger Wiitala.

Bakgrunden är att Visit Vaasa besökte Norrvalla sommaren 2018 tillsammans med en representant från företaget Beijing Nanbo Culture Communication Co.,Ltd. Victor Ohlis som arbetar som verksamhetsutvecklare träffade den kinesiske representanten Zhang Amingozhang.

– Tillsammans med henne diskuterade vi ett eventuellt samarbete och diskussionerna fortsatte under hösten. Nu är vi så här långt, berättar Victor Ohlis.

Tanken är att de kinesiska barnen ska komma till Norrvalla för att delta i ett sommarläger 2019.

– Kina är en mycket intressant marknad och vi är väldigt glada över det här samarbetet. Finländsk utbildning har ett gott rykte i Kina. Tanken är att vi ska få till stånd ett samarbete på längre sikt med kineserna, säger Ohlis.

Bilden: Solvalla Snow Camp vintern 2018. Foto: Nina Ahtola.

25 st. i