Träningsikonen Mikael Hollsten: Den psykologiska biten är den mest intressanta - Folkhälsan

04 januari 2019

Träningsikonen Mikael Hollsten: Den psykologiska biten är den mest intressanta

I slutet av januari är det dags igen för årets stora träningsevent i Österbotten. Som dragplåster fungerar träningsikonen, bloggaren och gladiatorn Mikael Hollsten. Han kommer att hålla en inspirerande föreläsning följt av ett träningspass.

På Training & Wellnes event den 26 januari på Norrvalla, kommer Hollsten att prata om hur hans syn på träningens utmaningar förändrats under åren.

– Jag har under flera år försökt utveckla ett sätt att beskriva fysisk träning på som hjälper dig att komma igång med din träning, men också hur du kan upprätthålla ett fortsatt intresse för träningen.

Föreläsningen kommer att passa alla åldrar och målgrupper.
– För både yngre och äldre är det bra att kunna förstå hur andra fungerar träningsmässigt och samtidigt att lära känna sig själv bättre.

För många är Mikael Hollsten bekant från Sveriges TV4 och dokusåpan Biggest loser. Programmet har fått en del kritik och Hollsten har i intervjuer hållit med om kritiken.

– Biggest loser är tv-underhållning och görs på de villkoren. Man ska inte jämföra sig med dem som deltar i programmet. Jag förespråkar inte snabbdieter, säger han.

Hollsten arbetar även som personlig tränare och har haft både tjejer och killar med ätstörningsbakgrund. Det finaste han varit med om är att se hur någon som tidigare knappt vågat se sig själv i spegeln, förvandlas till en person som lyser upp i ansiktet varje gång hen ser sina träningsresultat.

– Den psykologiska biten är den mest intressanta! Att se hur någon förvandlas framför ögonen på en och tar kontroll över sin egen träning och kropp. Då känner jag att jag lyckats, säger Mikael Hollsten.

Training & Wellness eventet på Norrvalla är som vanligt mångsidigt med ett program som passar olika målgrupper och intressen. Du kan ta del av bl.a. avslappnande mindfullness, yogapass, vattenträning, olika dansformer, funktionell styrketräning och Toughest OCR träning.

Under dagen ordnas över 20 olika träningspass samt föreläsningar inom olika ämnen. I biljettpriset ingår massage som utförs av våra massagestuderande. Försäljning av hälso- och träningsprodukter.

Länk till eventets webbsida med programmet.