Premiär för bakningsläger på Östanlid - Folkhälsan

25 juni 2019

Premiär för bakningsläger på Östanlid

Bakning, solsken och glada barn. Sommaridyllen utspelar sig som bäst på Östanlids populära barnläger. Anna Snellman, Emma Ahlvik, Elvira Vikström och Ellen Dahlin smakar av dagens bakverk tillsammans med sina vänner.

Läs mer om våra läger

Eftermiddagssolen gassar ute på gården och lägerdeltagarna har lagt sig på filtar i gräset. Ansvariga lägerledaren Annika Saxén läser högt ur en bok och alla är lite trötta efter en dag fylld med program. Det doftar sommar och kanelbullar. 

– I dag har vi bakat kanelbullar. Igår var det piroger. Förra året arrangerade vi ett matläger, men i år har vi specialiserat oss på bakning. 

Det är första gången ett bakningsläger ordnas på Östanlid. Lägersommaren har varit väldigt aktiv i Jakobstad. Lägerplatserna gick åt som smör i solsken. Många som inte anmälde sig direkt blev utan en plats.

 

På det här lägret bakas det varje dag. Under Annikas och de andra ledarnas ledning lär barnen sig läsa recept och senare under eftermiddagen får alla provsmaka dagens bakverk.

– Samma barn återkommer ofta varje sommar och det  om något  är ett bra betyg, skrattar Annika.

 

Samtidigt som lägren pågår får barnen också lära sig ta hand om djur. Sommartid finns kaniner, hönor, tuppar och påfåglar på Östanlid som bidrar till en unik känsla av  landsbygdsidyll. Barnen har fullt upp med att leka, äta, klättra och mata djuren. 

De ger också lägerverksamheten högsta poäng. 

– Bästa med att baka? Ja, det är att knåda och rulla! säger de yngsta killarna innan de provsmakar dagens nybakta bullar. 

Här kan du läsa mer om Folkhälsans lägerverksamhet.