Sommarvikarier inom vården: Vi är här för att lära känna människorna - Folkhälsan

03 juli 2019

Sommarvikarier inom vården: Vi är här för att lära känna människorna

Att sommarjobba inom vården var första prioritet för Broi Htaw och Linn Skuthälla i Kronoby. Nu gör de sin första sommar på Herberts Hus och Sylviahemmet.

Lediga jobb

I sällskap av två boende promenerar Broi Htaw, 17 år och Linn Skuthälla, också 17 år, längs den lilla vägen runt Herberts Hus. Alla fyra njuter av den varma dagen med ljumma fläktar från åkern.  Sommaren har kommit igång bra.

– Det fina är att man lär känna så många roliga personligheter här, säger Linn.

– Och så märker vi ju också att man måste ha sin egen fysiska kondition och styrka i skick! Inom vården är det ganska många lyft varje dag och det hjälper om man själv är vältränad och vet vilka tekniker man ska använda sig av. Annars blir man lätt trött i kroppen.

Båda var ute i god tid med att ansöka om sommarjobb. De anmälde sitt intresse för sommarjobb till Kronoby kommun och båda två valde vårdsektorn som en prioritering. Båda fick napp! Sylviahemmet och Herberts Hus visade intresse. Efter två veckor på jobb känner de att de valde rätt.

– Det gäller att vara öppen mot allt och alla om man ska jobba inom vården, konstaterar Broi. 

– Omsorgen om andra människor är nog det viktigaste. Att man vill hjälpa och lära känna andra. 

I framtiden lockar social- och hälsovårdsbranschen som möjligt yrkesval. Broi och Linn ska båda börja andra året i gymnasiet mot hösten.

– Herberts Hus och Sylviahemmet känns helt enkelt som namnet säger, som ett hem!

Här kan du läsa mer om Folkhälsans lediga jobb.