Jessica Ålgars ny kommunikationsdirektör vid Folkhälsan - Folkhälsan

22 mars 2021

Jessica Ålgars ny kommunikationsdirektör vid Folkhälsan

Filosofie magister Jessica Ålgars har valts till kommunikationsdirektör vid Folkhälsan från den 26 april 2021 när nuvarande kommunikationsdirektören Camilla Westerlund går i pension i maj.

Jessica Ålgars har de senaste åren varit kommunikationschef inom försäkringssektorn vid Veritas Pensionsförsäkring. Hon arbetade före det bland annat som ansvarig kommunikatör för vård- och landskapsreformen i Egentliga Finland samt som reporter, nyhetschef och ledarskribent vid Åbo Underrättelser.

– Jag tror att jag kan hjälpa Folkhälsan att bygga upp en kultur, där kommunikationen är ett viktigt verktyg för att uppnå de strategiska målen. Det innebär att både ledningen, kommunikationsavdelningen och de enskilda anställda inser sin roll i helheten och känner Folkhälsans unika berättelse, säger Jessica Ålgars.

Ålgars bakgrund som journalist och hennes år som kommunikatör inom landskapsförvaltningen, vård- och landskapsreformen och inom finanssektorn har gett henne många egenskaper som behövs för att leda kommunikationen i en mångfacetterad organisation som Folkhälsan.

– Jag tror på ett inspirerande och modigt ledarskap, kreativitet, organisationsförmåga, gedigen kunskap om marknadsföring samt en strävan att alltid söka lösningar, i gott samarbete över sektorgränserna. Jag känner mekanismerna för samhälleligt beslutsfattande och vet hur man kan påverka, kommenterar Jessica Ålgars.

Anita Laxén som hade utsetts till Folkhälsans nya kommunikationsdirektör avled tidigare i mars i en plötslig sjukdomsattack. Vi beklagar förlusten för hennes familj och många vänner.

Text: Camilla Westerlund
Foto: Jaska Poikonen

 

Ytterligare information ger kommunikationsdirektör Camilla Westerlund, tfn 050 374 8239.