Uimakoulut

Kaikkien pitää osata uida!

Järjestämme uimakouluja sekä uimahalleissa että ulkona uimarannoilla. Taitavat, koulutetut uimaopettajamme ja leikkiohjaajamme vastaavat uimaopetuksen korkeasta tasosta niin sisällön kuin turvallisuudenkin suhteen. Uimakoulujen kieli on pääsääntöisesti ruotsi, mutta kaikki ovat tervetulleita mukaan.

Rannalla pidettävissä uimakouluissa rantaleikit vuorottelevat vedessä tapahtuvan leikkipainotteisen uimaopetuksen kanssa. Veden ollessa kylmää leikimme enemmän maissa ja uimahetket ovat lyhyempiä, kun taas lämpiminä päivinä uima-aika kestää kauemmin. Uimahalleissa toimivat uimakoulut jatkuvat syksyllä, talvella ja keväällä, ja niidenkin opetuksessa on paljon leikinomaisuutta.

Nykyään yhteiskunnassamme on paljon suorituskeskeisyyttä, ja Folkhälsanille onkin tärkeää, että lapset saavat olla lapsia ja että pienet lapset saavat leikkiä. Tutkimusten mukaan lapset oppivat parhaiten leikkiessään, ja positiivinen mieliala edistää puolestaan oppimista.

Halutessasi voit jo nyt luoda tilin kurssijärjestelmään ja lisätä lapsen tiedot tilille, jolloin ilmoittautuminen itse ilmoittautumispäivänä helpottuu.

Folkhälsanin kurssijärjestelmän löydät täältä.

Yhteystiedot kesällä 2024

25.6 - 12.7 Natascha.Mangs@folkhalsan.fi
25.6 - 26.7 emilia.nygard@folkhalsan.fi
26.7 - > ghita.johansson@folkhalsan.fi 

Kysymyksiä ja vastauksia

Järjestämme leikki- ja polskimisryhmiä 2–5-vuotiaille; useimmiten ryhmään osallistutaan vanhemman kanssa.

Uimakoulujen alaikäraja on yleensä 5 vuotta, mutta vaihtelua esiintyy, sillä ikärajasta päättävät viime kädessä paikalliset Folkhälsan-järjestöt.

Jäsenyys ei ole pakollinen, mutta jäsenet saattavat saada uimakoulun edullisempaan hintaan, lisäksi saatat olla ilmoittautumisessa etusijalla, jos olet uimakoulun järjestävän, paikallisen Folkhälsan-järjestön jäsen.

Folkhälsan järjestää uimakouluja eri puolilla ruotsinkielistä Suomea. Klikkaamalla aluevalitsinta löydät uimahallit ja uimarannat, joilla järjestämme uimakouluja. Huom! Lisää uimakouluja löydät ruotsinkielisiltä sivuiltamme. Uimakoulumme ovat ruotsinkielisiä.

Tärkeää tietoa

Paikallisjärjestömme järjestävät uimakouluja vapaaehtoistoimintana. Ota yhteyttä paikallisjärjestöösi, jos haluat tietää lisää lähelläsi järjestettävistä uimakouluista. Osa Folkhälsanin paikallisjärjestöistä antaa jäsenilleen etusijan uimakouluihin ilmoittautumisessa.

Lue lisää tältä sivulta, tai ota yhteyttä paikalliseen Folkhälsan-järjestöösi tai uimakoordinaattoreihimme, yhteystiedot alla.

Yhteystiedot