Päiväkoti Gunghästen

Tarjoamme lapsille aktiivisen, turvallisen ja innostavan päivän, jonka keskeisenä osana on leikki. Opimme, liikumme niin sisällä kuin ulkona, pidämme huolta luonnosta ja eläimistä ja kehitämme sosiaalisia taitojamme.

Barnen skuffar på skottkärror fyllda med färggranna löv.

Folkhälsanin päiväkoti Gunghästen

Aika: Arkisin klo 7.00–17.00
Osoite: Teollisuuskatu 43, 20520 Turku
Järjestäjä: Folkhälsan Välfärd
Yhteyshenkilö: Martina Laine
Puhelin: 044 788 6043

 

Tavoitteemme on, että lapset kukoistavat tilanteesta ja iästä riippumatta. Miten tämä toteutuu? Pedagogimme saavat joka vuosi täydennyskoulutusta, joka auttaa heitä tukemaan lapsen hyvää kehitystä. Kuuntelemme, opastamme ja ohjaamme ja tarjoamme mahdollisuuden osallisuuteen. Meillä on tärkeä tehtävä, josta aiomme selviytyä.

Muutimme uusiin tiloihin Itäharjulle keväällä 2017. Päiväkotimme sijaitsee luonnon, metsän, leikkipuistojen ja urheilukenttien lähellä ja vierailemmekin näissä viikoittain. Luonto ja ympäristö ovat meille tärkeitä ja ulkoilemme säässä kuin säässä. Sähköpyörämme ”Muksubussi” kuljettaa meitä lähiympäristössä. Ympäristötiimimme ”Bärblandning” pohtii usein kestävyyttä lasten kanssa. Lisäksi meillä on kasvimaa, jolla viljelemme marjoja ja vihanneksia.

Lapsiryhmät on nimetty marjojen ja hedelmien mukaan: lapsesi voi hakeutua Ananas-, Bananerna-, Päronen-, Hallonen- tai Blåbären-ryhmään. Ruokamme on terveellistä ja hyvänmakuista. Oma keittiömme ja keittäjä Hanna tukevat tavoitettamme tarjota lapsille maistuvaa ja terveyttä edistävää aamupalaa, lounasta ja välipalaa.

Päiväkodissa toimii teatteritiimi, joka järjestää teatterivierailuja lapsille lukukausittain. Kulttuuri on meille tärkeää, ja lähdemme mielellämme kulttuuriseikkailuille ympäri Turkua ja tai järjestämme luonamme esityksiä. Suomenruotsalainen ja suomalainen kulttuuri sekä perinteet ovat meille tärkeitä. Luemme paljon ja varaamme aikaa luovalle toiminnalle sekä mielikuvitukselle.

Muksuboken-ohjelman avulla myös vanhemmat voivat ottaa osaa lasten päiväkotiarkeen. Henkilökunta tuottaa ohjelmaan pedagogista dokumentointia ja julkaisee kuvia sekä videoklippejä vanhemmille. Vanhemmat voivat myös seurata päiväkodin arkea Instagramissa @daghemmetgunghasten tai Facebookissa Folkhälsans daghem Gunghästen -tilillä.

Tarjoamme terveyttä edistävää ruotsinkielistä varhaiskasvatusta, jossa lapsi ja leikki ovat keskiössä. Huomioimme lasten omat intressit, edellytykset sekä kyvykkyydet niin oppimisympäristöissä, kieltä vahvistavassa pedagogiikassa kuin yhdessäolossa. Lapsille, joiden kotikieli ei ole ruotsi, tarjoamme varhaiskasvatusta, joka on saanut vaikutteita kielisuihkutuksesta. Tavoitteemme on, että jokainen lapsi voi turvallisella tavalla tutustua ruotsin kieleen päiväkodissamme.

Päiväkotiin voidaan ottaa enintään 84 lasta. Yksi ryhmistä on kielisuihkuryhmä.

Lasten osallisuus toiminnassamme on tärkeää, ja se näkyy toimintasuunnitelmassamme sekä lasten valitsemissa vaihtoehdoissa. Terveyden edistäminen on ollut Folkhälsanin ydin jo sata vuotta, ja tämä työ on läsnä pedagogiemme ja lasten arjessa. Toiminnassamme meille tärkeää on turvallisuus, herkkyys, osallistava toiminta sekä yhteisöllisyys. Näitä arvoja noudatamme niin työssämme lasten parissa, kuin myös yhteistyössä vanhempien sekä kollegoiden kanssa.

Olemme Turun kaupungin palvelusetelituottaja. Meidät löytää yksityisen päivähoidon tuottajien kohdalta Turun kaupungin verkkosivuilta

Meistä sanottua

”Laadukas varhaiskasvatus, jossa huomioidaan lapsi kokonaisvaltaisesti. Henkilökunta on ystävällistä ja asiantuntevaa. Konflikteihin puututaan ja ne käydään läpi, onnistumisista iloitaan. Lapset ovat iloisia hoitoon mennessään ja kotiin tullessaan.”

”Arvot, oma ruokala, osaava henkilökunta, paljon extra-aktiviteettejä.”

”Oma keittiö, paljon hauskoja aktiviteetteja lapsille (teatterit yms).”

”Olemme olleet erittäin tyytyväisiä päiväkodin toimintaan ja lapsi viihtyy hyvin päiväkodissa. Henkilökunta on mukavaa.”

”Henkilökunta toimii, lapsi viihtyy. Tuntuu että lapsi oikeasti tunnetaan hoidossa. Korona-aika ei varmasti ole ollut helppoa, mutta meille vanhemmille on silti säilynyt kuva, että kaikki on mennyt loistavasti.”

Ota yhteyttä

  • Martina Laine

   Daghemmet Gunghästen

  • puh:
   044 788 6043

  • Ota yhteyttä