Järvenpään päiväkoti

Folkhälsanin päiväkoti Järvenpäässä tarjoaa ruotsinkielistä päivähoitoa sekä kielikylpytoimintaa suomenkielisille perheille. Lisäksi meillä on esikoulutoimintaa. Päiväkodissa on tilaa 55 hoitolapselle.

Glada barn iklädda reflexväst leker på daghemmets gård.

Folkhälsanin päiväkoti Järvenpäässä

Aika: Arkisin klo 7.00–17.00
Osoite: Puistotie 34, 04420 Järvenpää
Järjestäjä: Folkhälsan Välfärd Ab
Yhteyshenkilö: Bodil Monthén-Kettunen
Puhelin: 0447881059

 

Syksyllä 2019 päiväkodin lapset keksivät ryhmillemme uudet nimet osana osallisuusteemaamme.

Päiväkodistamme löytyy seuraavat ryhmät:

 • esikouluryhmä (Lämlarna)
 • 3–5-vuotiaiden ryhmä (Regnbågarna)
 • 1–3-vuotiaiden ryhmä (Undulaterna)
 • kielikylpyryhmä (Ninjorna)

Folkhälsanin Järvenpäässä sijaitseva päiväkoti on terveyttä edistävä päiväkoti. Kunnioitus, suhteet muihin, kannustus, turvallisuus ja osallisuus ovat arkemme kulmakiviä, jotka antavat toiminnallemme punaisen langan. Lapsilla on oikeus terveelliseen, tasapainoiseen kasvuun, minkä voimme saavuttaa aktiivisen vanhempainyhteistyön avulla. Arvojemme mukaisesti asetamme lapset ja heidän hyvinvointinsa aina etusijalle.

Kielellisesti rikastuttava ympäristö

Tavoitteemme on auttaa lapsia kukoistamaan ja kasvamaan uteliaiksi hyvissä olosuhteissa. Meille ihmisten välinen tasa-arvo on tärkeää ja haluamme tarjota lapsille lähtökohdat hyvään terveyteen yhtäläisin ehdoin. Haluamme antaa lapsille parhaan mahdollisen startin elinikäisen oppimisen polulle. Henkilökunnallamme on aikaa, sensitiivisyyttä sekä ammattitaitoa vaalia lasten elämän tärkeimpiä vuosia.

Haluamme jokapäiväisessä toiminnassamme tarjota lapsille kielellisesti rikastuttavan ympäristön, jossa lapset voivat tuntea olonsa turvalliseksi. Opimme kieltä leikkien, satujen, lorujen ja musiikin avulla. Päiväkotimme tukee äidinkielenään ruotsia puhuvien lasten kielikehitystä sekä antaa ensikosketuksen ruotsin kieleen ja suomenruotsalaiseen kulttuuriin suomenkielisille lapsille.

Luonto oppimisympäristönä

Lapsilla tulee olla mahdollisuus kehittää taitojaan, tutkia uusia asioita ja uskaltaa kokeilla uusia ja tuntemattomia asioita iloisin ja turvallisin mielin. Näin lapset voivat kehittää taitojaan yhä lisää. Hyödynnämme luontoa ja ulkotilaa aktiivisesti leikki- ja oppimisympäristönä. Ryhmämme suuntaavat tasaisin väliajoin metsään, jossa lapset pääsevät seuraamaan luonnon muutoksia eri vuodenaikojen aikana. Liikunnalliset aktiviteetit kuuluvat myös luonnollisena osana päiväkotiarkeemme – meille on tärkeää varmistaa, että lapset saavat riittävästi liikuntaa päivän aikana.

Kokkimme Linda valmistaa meille herkullista ruokaa joka päivä. Aloitamme päivän syömällä ekologista kaurapuuroa sekä luomujauhoista leivottua leipää. Teemme yhteistyötä Mäkelän Luomutilan kanssa, ja käytämme ruoassamme runsaasti luomutuotteita. Keittiö on talon sydän, ja lapset osallistuvat suunnitteluun, toteutukseen sekä arviointiin. Lasten palaute on meille tervetullutta! Huomioimme lasten toiveet ja tarjoamme toiveruokaa kerran viikossa. Lapset saavat leipoa sekä valmistaa välipalaa. Linda on lasten mielestä maailman paras kokki!

Päiväkodissamme on ostosopimuspaikkoja Järvenpään ruotsinkielisiä perheitä varten. Olemme palvelusetelituottaja Järvenpään kaupungille. Myös muissa kunnissa asuvat perheet voivat tiedustella vapaita paikkoja.

Päiväkoti sijaitsee Kyrölässä, Ainolan juna-aseman läheisyydessä.

Ota yhteyttä ja tule käymään!

Päiväkodin hakemuslomakkeen löydät täältä.

Meistä sanottua

 • ”Päiväkoti on aivan ihana ja upea ja aikuiset siellä ovat täynnä kultaa. Niin ihania ja huomaavaisia.”
 • ”Ihana ja lasten parhaaksi toimiva päiväkoti, jossa on helppo jutella kaikesta.”
 • ”Aivan ihana päiväkoti, jossa on lapsista aidosti huolehtivia aikuisia töissä. Kiitos tärkeästä työstänne.”
 • ”Varmt, välkommande, aktivt”
 • ”En trivsam o trygg miljö att växa upp och omtänksam personal. Toppen att barnen får delta i bakning o ibland påverka matlistan med önskemat o att det görs skogsutfärder!”
Auditointiraportit

Ota yhteyttä

  • Bodil Monthén-Kettunen

   Järvenpään päiväkoti

  • puh:
   044 788 1059

  • Ota yhteyttä