Folkhälsanin päiväkoti Lekis

Kouvolan Kuusankoskella sijaitseva päiväkoti Lekis tarjoaa ruotsinkielistä varhaiskasvatusta ja esikouluopetusta. 25-paikkainen päiväkoti sijaitsee samassa rakennuksessa Ekholmintien päiväkodin, Steiner-koulun ja Pohjoiskymenlaakson musiikkiopiston kanssa. Kouvolalaiset voivat ostaa Lekiksestä päivähoitoa palvelusetelillä.

Ota yhteyttä Lekikseen

Muutamia paikkoja vielä vapaana! Ota yhteyttä nyt ja kysy lisää.

Folkhälsanin päiväkoti Lekis

Aika: Arkisin klo 7–16.30 (sopimuksen mukaan 6.30-17)
Osoite: Lauttakatu 6 E, 45700 Kuusankoski
Järjestäjä: Folkhälsan Välfärd Ab
Yhteyshenkilö: Eeva Lavonen
Puhelin: 045 2374 665

Folkhälsan Lekis on Folkhälsanin uusin päiväkoti, jota kehitetään terveyttä edistäväksi päiväkodiksi. Terveyttä edistävässä päiväkodissa kunnioitus, ihmissuhteet, kannustaminen, turvallisuus ja osallisuus ovat aina mukana toiminnassa. Tämä muodostaa toimintamme punaisen langan.

Tarjoamme turvallisen, rauhallisen ja monipuolisen ympäristön, jossa lapset saavat kasvaa, kokea ja oppia sekä yksilöinä että ryhmätoiminnan jäseninä.

Eräs Lekiksen tärkeimmistä tehtävistä on vahvistaa ja tukea ruotsin oppimista. Henkilökunta puhuu ruotsia keskenään sekä lasten kanssa. Tärkeä osa toimintaamme on suomenruotsalaisen kulttuurin ja perinteiden vaaliminen ja huomioiminen. Tätä teemme muun muassa järjestämällä perheiden kanssa juhlia ja tilaisuuksia.

Arkeemme kuuluu paljon ulkoleikkejä ja lähiympäristön hyödyntämistä. Arvostamme myös lasten vapaata leikkiä ja varaamme sille aikaa. Se on lapsille tärkeää.

Kullakin lapsella on omahoitaja. Haluamme alun olevan lapselle ja perheelle turvallinen, ja siksi suunnittelemme perehdytysjakson, ”pehmeän laskun”, yhdessä huoltajien kanssa. Vierailemme mielellämme luonanne ennen aloitusta, koska lapsen on helpompi tutustua omahoitajaansa tutussa ja turvallisessa ympäristössä.

Meistä sanottua:

  • ”Meillä on monen vuoden kokemus tästä päiväkodista. Mielestäni suurin etu (jos kieltä ei oteta huomioon) on se, että lapset ovat yhdessä ryhmänä. Vaikka lapsen lähimmät ystävät ovatkin saman ikäisiä, on hienoa, että lapset tottuvat olemaan yhdessä muunkin ikäisten lasten kanssa. Lisäksi vanhempien toiveita on aina kunnioitettu hienosti.”
  • ”Valitsimme Lekiksen kaksikielisyyden, kodinomaisuuden ja hyvän ilmapiirin vuoksi. Yhteisöllisyys, avoimuus, yhdessä tekeminen ja tapahtumat luovat me-henkeä lasten, perheiden ja Lekiksen henkilökunnan välille.”

Miten minun lapseni saa paikan Folkhälsan Lekiksestä?

Voit hakea varhaiskasvatuspaikkaa Kouvolan kaupungilta tai ottaa aluksi yhteyttä päiväkodin yksikönjohtajaan (yhteystiedot alla).

Hae paikkaa Folkhälsan Lekiksestä Kouvolan kaupungin hakemuslomakkeella. Ota yhteyttä päiväkodin yksikönjohtajaan kysyäksesi vapaista paikoista. Lomakkeen saat Lekiksestä pyytämällä tai kaupungin nettisivuilta tulostamalla. Paikan saamiseksi Lekiksestä perheen on myös haettava palveluseteliä Kouvolan kaupungilta. Tietoa maksuista on täällä.