Folkhälsanin päiväkoti Villekulla

Kouvolan Valkealassa sijaitseva päiväkoti Villekulla tarjoaa kielirikasteista varhaiskasvatusta ja esikouluopetusta. Päiväkodissa on 84 paikkaa, joita kouvolalaiset voivat käyttää palvelusetelillä.

Folkhälsanin päiväkoti Villekulla

Aika: Arkisin klo 7–17 (sopimuksen mukaan 6.30-17.30)
Osoite: Ahomutka 1-3, 45360 Valkeala
Järjestäjä: Folkhälsan Välfärd Ab
Yhteyshenkilö: Nina Seppälä
Puhelin: Nina Seppälä: 050 509 8709, Kissankulma (1-3-vuotiaat) 044 7883602 Vaahteramäki (1-3-vuotiaat) 040 8403721 Melukylä (3-4-vuotiaat) 040 8403990 Kesäkumpu (4-5-vuotiaat) 044 7044414 Kotaeskarit 044 7881035

Folkhälsan Villekulla on Folkhälsanin uusin päiväkoti, jota kehitetään terveyttä edistäväksi päiväkodiksi. Terveyttä edistävässä päiväkodissa kunnioitus, ihmissuhteet, kannustaminen, turvallisuus ja osallisuus ovat aina mukana toiminnassa. Tämä muodostaa toimintamme punaisen langan. Tarjoamme turvallisen, rauhallisen ja monipuolisen ympäristön, jossa lapset saavat kasvaa, kokea ja oppia sekä yksilöinä että ryhmätoiminnan jäseninä.

Kielirikasteisen toiminnan tavoitteena on antaa lapselle mahdollisuus tutustua uuteen kieleen ja oppia sen perusteet sekä muodostaa positiivinen asenne kieltä kohtaan mukavien kokemusten avulla. Se tukee arjen oppimista ja luo vankan perustan tulevalle kielten oppimiselle. Henkilökunta puhuu suomea ja ruotsia sekä keskenään että lasten kanssa. Tärkeä osa toimintaamme on suomenruotsalaisen kulttuurin ja perinteiden vaaliminen ja huomioiminen. Tätä teemme muun muassa järjestämällä perheiden kanssa juhlia ja tilaisuuksia.

Arkeemme kuuluu paljon toiminnallista oppimista sekä ulkona että sisätiloissa. Hyödynnämme myös lähiympäristöä ja pihallamme oleva kota mahdollistaa monipuolisen toiminnan. Leikin kautta yhdessä oppiminen on meille tärkeää ja sisällytämme pedagogiikkaa leikkeihin, jolloin lapsen leikkitaidot, kielelliset taidot sekä sosiaaliset taidot kehittyvät.

Haluamme päiväkotiajan alun olevan lapselle ja perheelle turvallinen, ja siksi suunnittelemme perehdytysjakson, ”pehmeän laskun”, yhdessä huoltajien kanssa. Vierailemme mielellämme luonanne ennen aloitusta.

Miten minun lapseni saa paikan Folkhälsan Villekullasta?

Voit hakea varhaiskasvatuspaikkaa Kouvolan kaupungilta tai ottaa aluksi yhteyttä päiväkodin yksikönjohtajaan (yhteystiedot alla).

Hae paikkaa Folkhälsan Villekullasta Kouvolan kaupungin hakemuslomakkeella. Ota yhteyttä päiväkodin yksikönjohtajaan kysyäksesi vapaista paikoista. Lomakkeen saat Villekullasta pyytämällä tai kaupungin nettisivuilta tulostamalla. Paikan saamiseksi Villekullasta perheen on myös haettava palveluseteliä Kouvolan kaupungilta. Tietoa maksuista on täällä.