Päiväkoti Lyckoslanten

Päiväkodissamme on 70 lasta ja 14 varhaiskasvattajaa. Tarjoamme monipuolista ruotsinkielistä varhaiskasvatusta sekä suomenruotsalaisille lapsille että kielikylpyläisille Tikkurilan keskustassa. Olemme palvelusetelituottaja Vantaan kaupungille.

Många barn står utanför dagehmmet Lyckoslanten.

Folkhälsanin päiväkoti Lyckoslanten

Aika: Arkisin klo 6.30–17.00
Paikka: Vantaan Folkhälsan-talo
Osoite: Unikkotie 28, 01300 Vantaa
Järjestäjä: Folkhälsan Välfärd Ab
Yhteyshenkilö: Hanna Granlund, etunimi.sukunimi@folkhalsan.fi
Puhelin: Kanslia 044 788 1048

 

Päiväkoti on jaettu neljään ryhmään. Regnbågen on 15-vuotiaiden sisarusryhmä. Solrosen-kielikylpyryhmässä on 15-vuotiaita lapsia ja Stjärnan-kielikylpyryhmässä on 13-vuotiaita lapsia. Meillä on lisäksi esikoulu, Blixten-kielikylpyryhmä.

Päiväkodilla on kaksi omaa pihaa. Lähiympäristössä on useita leikkipuistoja, metsäalueita, kirjasto, urheiluhalli, jäähalli ja kulttuuritalo Pessi, jotka ovat aktiivisessa käytössä.

Lyckoslanten-päiväkodissa jokaisella lapsella on oma varhaiskasvattaja. Viikonparin kestävän pehmeän laskun jälkeen oma varhaiskasvattaja käy tutustumiskäynnillä kodissanne. Kohtaamme lapsen yksilöllisesti ja näemme hänen vahvuutensa, mutta tarjoamme hänelle myös tukea hänen kehityksessään.

Lyckoslanten on terveyttä edistävä päiväkoti. Panostamme ruotsin kieleen, lasten sosiaaliseen ja emotionaaliseen terveyteen, lepoon ja rentoutumiseen, luontoon ja ympäristöön sekä fyysiseen toimintaan. Suomenruotsalaisen kulttuurin edistäminen on meille tärkeää.

Koska sijaitsemme Vantaan Folkhälsan-talossa, olemme läheisessä tekemisessä talossa asuvien ikäihmisten kanssa. Vietämme yhteisiä juhlia ja viihdymme toistemme seurassa.

Lyckoslanten on saanut Vihreän lipun kolmesti. Lajittelemme jätteet yhdessä lasten kanssa, ja opimme vähentämään jätteitä ja kierrättämään. Opettelemme pitämään huolta luonnostamme. Toimintaamme kuuluu säännöllisiä metsäretkiä.

Lapset saavat osallistua aktiivisesti toiminnan suunnitteluun. Järjestämme esimerkiksi tapaamisia, joissa lapset saavat tehdä toimintatapoja koskevia ehdotuksia. Meillä on aktiivinen vanhempainyhdistys, jossa huoltajilla on mahdollisuus osallistua lastensa arkipäivään.

Lyckoslanten-päiväkodissa opimme, mitä mahdollisuuksia digitalisaatio tarjoaa varhaiskasvatukselle. Käytämme opetustabletteja tiedon hakuun, harjoituksiin erilaisilla pedagogisilla sovelluksilla sekä lasten kehityksen valokuvaamiseen ja dokumentointiin.

Päiväkodin maistuvat ateriat valmistetaan Folkhälsan-talon omassa terveyttä edistävässä keittiössä.

Palvelusetelipaikkaa haette sähköisesti Vantaan kaupungilta. Erillinen hakemus päiväkotiin tulee kuitenkin tehdä hakemuslomakkeella.

Ottakaa yhteyttä ja tulkaa käymään!

Sanottua meistä

  • ”Ryhmä on turvallinen ja lämmin. Kasvattajat huippuja!”
  • ”Lapsemme viihtyvät hyvin päiväkodissa (etenkin eskarilainen). He pitävät ruotsin kielestä ja mielestäni päiväkodissa siihen kannustetaan kivalla tavalla.”
  • ”Turvallinen. Lapsi jää mielellään aamuisin, se kertoo paljon.”
  • ”Ilmapiiri on ystävällistä ja yhteistyö on sujunut hyvin. Suorat palautteet on otettu hyvin vastaan ja niitä on kuunneltu.”

Ota yhteyttä