Päivätoimintaa Ruskeasuolla

Folkhälsanin päivätoiminnassa Helsingin Ruskeasuolla tarjoamme osallistujille mielekästä tekemistä, yhteisöllisyyttä ja toimintakykyä ylläpitävää toimintaa.

Äldre personer deltar i dagverksamhet vid Folkhälsans hus i Brunakärr. Ledaren för gruppen förbereder ett spel Mölkky.
Aika: Arkisin klo 09.00–15.00
Paikka: Ruskeasuon Folkhälsan-talo
Osoite: Mannerheimintie 97, 00280 Helsinki
Järjestäjä: Folkhälsan Välfärd Ab
Yhteyshenkilö: Nicole af Björksten
Puhelin: 044 788 6005

Ikääntyneiden päivätoiminta on suunnattu ihmisille, joilla on muistiongelmia. Tarjoamme mielekästä sisältöä arkeen ja erilaisia toimintakykyä tukevia aktiviteetteja. Kuuntelemme osallistujien toiveita ja haluamme, että osallistujat kokevat toiminnan hauskaksi ja turvalliseksi. Toiminnan tarkoituksena on myös antaa muistisairasta henkilöä hoitaville omaisille mahdollisuuden lepoon ja omaan aikaan. Päivätoimintaan osallistutaan yleensä 1-2 päivänä viikossa.

Toiminta alkaa kello 9 ja päättyy kello 15. Aktiviteettien lisäksi nautimme yhdessä aamiaisen, lounaan ja iltapäiväkahvin. Aktiviteetit vaihtelevat päivästä toiseen riippuen ryhmän koosta ja siitä, mitä osallistujat voivat ja haluavat tehdä. Pelaamme pelejä, leivomme, askartelemme, laulamme, keskustelemme, leikimme sanaleikkejä ja ratkomme ristisanatehtäviä. Liikunta on osa ohjelmaa joka päivä ja pyrimme ulkoilemaan päivittäin. Ruotsin kieli ja suomenruotsalainen kulttuuri ovat meille tärkeitä, mutta toivotamme tervetulleiksi myös muita pohjoismaisia kieliä tai englantia puhuvat osallistujat.

Pääkaupunkiseudulla asuvat voivat hakea paikkaa Ruskeasuon päivätoimintaan kotikuntansa kautta. Päivätoiminnan ohjaajina on kaksi Folkhälsanin työntekijää, ja ryhmän maksimikoko on 8 henkilöä.

Haluatko tietää lisää? Vastaamme mielellämme toimintaan liittyviin kysymyksiin.