Kuntoutusta kävelyrobotti-Indegon kanssa

Indego-kävelyrobotti auttaa seisomaan nousemisessa ja tasapainon harjoittamisessa sekä itsenäisessä kävelyharjoittelussa.

Indego-kävelyrobotti auttaa seisomaan nousemisessa ja tasapainon harjoittamisessa sekä itsenäisessä kävelyharjoittelussa. Indego-robotti on Folkhälsanin Mustasaaren kuntoutusyksikön apuväline liikuntarajoitteisten henkilöiden kuntoutukseen.

Indego on robotisoitu ulkoinen tukiranka, joka antaa lisätukea seisoma- ja kävelyharjoittelussa. Ulkoinen tukiranka asetetaan jalkojen ja lonkan ympärille tukemaan vartaloa.

Indego voi mahdollistaa kävelyharjoittelun niille, jotka eivät kykene käyttämään tavallisia kävelyapuvälineitä. Kuntoutus kävelyrobotin kanssa tarjoaa normaalimpaa kävelyä ja pidempiä kävelymatkoja henkilöille, jotka pystyvät muiden kävelyapuvälineiden avulla etenemään vain muutamia metrejä.

Robotissa on kaksi toimintaohjelmaa. Se joko suorittaa kaikki käyttäjänsä liikkeet ulkoisen tukirangan kautta, tai se auttaa käyttäjää tekemään liikkeet itse.

Uniikki Pohjoismaissa

Indego-robotti tuli markkinoille 2015 ja nyt hankittu robotti on toistaiseksi (2017) ainoa Pohjoismaissa. Indego-robottia käytetään tällä hetkellä maailmanlaajuisesti 6-7 organisaatiossa. Terapeuttimme ovat saaneet erikoiskoulutuksen Indegon käytöstä, ja heillä on valtuudet robotin käyttämiseen kuntoutuksessa. Indegon valmistaja on Parker Hannifin, joka toimii tiiviissä yhteistyössä useiden maailman johtavien kuntoutusklinikoiden, kuten Atlantassa toimivan Shepherd Centerin, kanssa. Suomessa robotin maahantuoja ja toimittaja on Fysioline Oy.

Hinta

Indego-kävelyrobotin avulla tapahtuvan kuntoutuksen hinta on 125 euroa tunnilta. 
 Lisätietoa Indegosta

Robotti soveltuu esimerkiksi aivoverenkierto-, MS- ja lihassairauspotilaiden kuntoukseen opettamalla heitä käyttämään omia lihaksiaan tehokkaammin. Selkäydinvammapotilaiden kuntouttamisessa Indego on apuväline, jonka avulla käyttäjä voi simuloida kävelyä ja samalla käyttää ja kehittää toimivia lihaksiaan. Arvioimme aina erikseen jokaisen henkilön edellytykset aloittaa robotin avulla tapahtuva harjoittelu.
Kriteerit Indegon käyttäjälle:
- Pituus 150 cm – 190 cm
- Paino korkeintaan 113 kg
- Normaali luuntiheys
- Nilkkojen, polvien ja lonkkien hyvä liikkuvuus
-Kykyä käyttää käsiä ja yläkehoa esimerkiksi rollaattoria tai kainalosauvoja vasten tukemiseen.
Folkhälsanin Indego-robotti tarjoaa vaikeasti liikuntarajoitteisille henkilöille myös mahdollisuuden kokeilla ja selvittää, millaista hyötyä he voisivat saada kuntoutukseen omasta henkilökohtaisesta robotista.

Kuntoutukseen voi saada korvausta Kelalta tai julkisen puolen sosiaali- ja terveydenhuollon maksusitoumuksen kautta. Robottia voi testata myös ilman lähetettä yksityisasiakkaana. Indego-kävelyrobotin avulla tapahtuvan kuntoutuksen hinta on 125 euroa tunnilta. 

Osoitteemme on Niilontie 1, Mustasaari, Suomi. Puhumme ruotsia ja suomea.

Folkhälsanin Mustasaaren kuntoutusyksikkö tarjoaa fysioterapiaa ja toimintaterapiaa toimintarajoitteisille, neurologisesti vammautuneille, tuki- ja liikuntaelinongelmista sekä stressi-, kipu- ja univaikeuksista kärsiville henkilöille. Tarjoamme myös neuropsykiatrista neuvontaa. Henkilöstömme on ammattitaitoista ja motivoitunutta. Heillä on myös pitkä kokemus ja monipuolinen osaaminen kuntoutustyöstä.

Ota yhteyttä

  • Elina Ala-Honkola

   fysioterapeutti, Mustasaari

  • puh:
   050 407 3483

  • Elina on työskennellyt fysioterapeuttina jo yli 25 vuotta ja hänellä on kokemusta sekä aikuisten neurologiasta että tuki- ja liikuntaelinten fysioterapiasta. Hän työskentelee enimmäkseen neurologisten asiakkaiden kanssa mutta hänen asiakkaillaan on usein myös tuki- ja liikuntaelimistön kipuja ja vaivoja. Elina viihtyy myös terapia-altaalla asiakkaiden kanssa. Myös vaikeasti toimintarajoitteisten asiakkaiden mahdollisuus liikuntaan ja urheiluun on lähellä Elinan sydäntä. Hänen mielestään toimintarajoitteistenkin ihmisten täytyy päästä nauttimaan liikkumisen ilosta ja Suomen kauniista luonnosta. Elina käyttää työssään molempia kotimaisia kieliä.

   Näytä lisää
  • Ota yhteyttä
  • Daniel Söderman

   fysioterapeutti, Mustasaari

  • puh:
   050 407 3483

  • Daniel valmistui fysioterapeutiksi vuonna 2005 ja tuli Folkhälsanin Mustasaaren toimipisteeseen samana vuonna. Hänellä on myös hierojan koulutus Norrvalla Folkhögskolanista vuodelta 1999. Daniel on suorittanut mekaanisen diagnosointi- ja terapiamenetelmän MDT:n tutkinnon ja hankkinut lisäkoulutusta neurologisen fysioterapian (Bobath) alalta. Daniel hoitaa paljon neurologisten asiakkaiden tuki- ja liikuntaelinten vaivoja, eritoten niska- ja hartiakipuja. Parin viime vuoden aikana Daniel on aloittanut harjoittelun proteeseja käyttävien asiakkaiden kanssa ja koska hän pitää tämäntyyppisestä työstä, hän aikoo erikoistua alalle. Kielitaito: ruotsi, suomi ja englanti.

   Näytä lisää
  • Ota yhteyttä
  • Anna Renkonen

   fysioterapeutti, Mustasaari

  • puh:
   050 407 3483

  • Anna valmistui fysioterapeutiksi Arcadasta Helsingistä vuonna 2002. Sen jälkeen hän on työssään keskittynyt enimmäkseen neurologiseen kuntoutukseen. Aluksi hän työskenteli Vaasan keskussairaalan akuutilla neurologisella osastolla ja vuodesta 2005 Folkhälsanilla Sepänkylässä kroonisen neurologisen kuntoutuksen parissa sekä erilaisten lihassairauksien kuntoutuksessa. Annan suorittamat syventävät koulutukset ja kurssit ovat liittyneet enimmäkseen kuntoutukseen neurologisen fysioterapian keinoin. Kielitaito: ruotsi, suomi ja englanti

   Näytä lisää
  • Ota yhteyttä
  • Katri Pihlaja-Kuhna

   fysioterapeutti, Mustasaari

  • puh:
   050 407 3483

  • Katri valmistui fysioterapeutiksi vuonna 1998. Hän on ollut Folkhälsanin palveluksessa vuodesta 2005. Hänellä on pitkä työkokemus aikuisten neurologisten asiakkaiden fysioterapiasta sekä tuki- ja liikuntaelinten vaivojen hoitamisesta fysioterapian keinoin. Katri on hankkinut täydennyskoulutusta neurologisen fysioterapian alalta (Bobath) ja suorittanut lisäksi mekaanisen diagnosointi- ja terapiamenetelmän MDT:n tutkinnon. Hänellä on myös PhysioPilates-ohjaajan koulutus. Tällä hetkellä Katri työskentelee enimmäkseen aikuisten neurologisten asiakkaiden parissa ja hänen asiakkaillaan on myös lihassairauksia. Hänellä on lisäksi asiakkaanaan muutama lapsi ja nuori. Kielitaito: suomi, ruotsi, englanti

   Näytä lisää
  • Ota yhteyttä