Senioriasuminen

Folkhälsanin asumismuodot

Folkhälsan tarjoaa ikäihmisille monia erilaisia asumismuotoja. Valittavanasi on niin itsenäistä asumista omassa huoneistossa kuin paikkoja hoitokodeissa, joissa saat hoivaa ja huolenpitoa ympäri vuorokauden.

En dam håller upp dörren till sin lägenhet.

Erityyppistä asumista

Folkhälsan-talon asunnot on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat täyttäneet 55 vuotta tai jotka ovat tätä nuorempia ja eläkkeellä.
Tarjolla on turvallista asumista esteettömässä omistus- tai vuokra-asunnossa. Turvahälyttimen ansiosta apua on saatavana kiireellisissä tilanteissa ympäri vuorokauden.
Voit räätälöidä omat palvelusi ja ostaa meiltä esimerkiksi lounasravintoloidemme tarjoamia aterioita sekä kotipalvelua ja kotisairaanhoitoa.

Asut vuokra-asunnossa, ja voit räätälöidä omat palvelusi ja ostaa aterioita, kotipalvelua ja kotisairaanhoitoa Folkhälsanilta.

Asut vuokralla asunnossasi tai huoneessasi.
Palveluun kuuluvat ateriat, siivous sekä tietyt sopimuksessasi määriteltävät peruspalvelut.
Voit ostaa lisäksi kotipalvelua ja kotisairaanhoitoa Folkhälsanilta.

Lyhytaikaisasumiseen voi olla tarvetta esimerkiksi, jos oma asuntosi on remontissa tai jos et halua asua yksin sairaalahoidon jälkeen.

Asut vuokralla omassa huoneessa, jossa on kylpyhuone. Keittiö ja olohuone ovat yhteiset muiden asukkaiden kanssa.
Tällainen asuminen sopii sinulle, jos arvostat mahdollisuutta vetäytyä omiin oloihisi, mutta samalla tiedät, että heti oven takana on tarvittaessa seuraa. Ateriat, siivous ja päivittäinen huolenpito kuuluvat hintaan, muuten voit räätälöidä palvelusi itse.

Asut vuokralla huoneessa, jossa on korkeudeltaan säädettävä vuode.
Palveluun kuuluvat ateriat, siivous, vaatehuolto sekä ympärivuorokautinen hoiva ja huolenpito.
Tällainen asuminen sopii esimerkiksi muistisairaille, joiden avuntarve on suuri.

Yleisiä kysymyksiä Folkhälsanin asumismuodoista

Kyllä, asunnoissa ja yhteisöllisessä asumisessa.
Asukkaat saavat mielellään osallistua arkiaskareisiin myös eri palveluasumismuodoissa, mutta niissä laitamme ruokaa ja leivomme vain silloin tällöin.

Asut kotona Folkhälsanilla, ja vieraasi ovat tervetulleita silloin, kun haluat. Vieraat voivat halutessasi yöpyä sinun huoneessasi tai yöpymistä varten erikseen varatussa huoneessa.

Kyllä, pyrimme varmistamaan sinulle mahdollisimman hyvän kuoleman. Jos haluat kuolla asunnossa tai palveluasunnossa, palvelu ja huolenpito voidaan räätälöidä vastaavasti.
Jos asut meillä ympärivuorokautisen palvelun ja huolenpidon piirissä, siitä perittävään maksuun kuuluu, että saat kuolla kotona Folkhälsanilla.

Sinulla voi olla oikeus erilaisiin etuuksiin ja tukiin:

Asumistuki – Sinulla voi olla oikeus eläkkeensaajan asumistukeen.
Kysy lisätietoja Kelasta tai lue lisää Kelan verkkosivuilta.

Hoitotuki – Sinulla voi olla oikeus eläkettä saavan hoitotukeen.
Kysy lisätietoja Kelasta tai lue lisää Kelan verkkosivuilta.

Kotitalousvähennys – Kysy lisätietoja veroviranomaisilta tai lue lisää verohallinnon verkkosivuilta.

Kotikuntasi palveluseteli – Jos kunta on myöntänyt sinulle palvelun, sinulla voi olla mahdollisuus valita palveluseteli vaihtoehtona esimerkiksi ympärivuorokautiselle hoivalle ja huolenpidolle tai kotipalvelulle.

Kysy lisätietoja kotikunnastasi.