Folkhälsan Kottby

Meillä asut turvallisesti. Haluamme asumisen ja arjen tuntuvan kotoisilta, ja siksi kunnioitamme omia tapojasi ja toiveitasi. Neljässä ryhmäkodissamme henkilöstö on aina paikalla, valmiina hoitamaan, pitämään huolta, tukemaan ja auttamaan, jotta sinä voit jatkaa omaa elämäntapaasi koko elämäsi ajan.

Tre glada seniorer sitter kring ett runt bord med matbrickor framför sig.
Paikka: Folkhälsan Kottby
Osoite: Pohjolankatu 42, Helsinki
Järjestäjä: Folkhälsan Välfärd

Tervetuloa, toivottaa Folkhälsan Kottby!

Arjen tulee olla miellyttävää ja merkityksellistä, ja me haluamme arjen myös tuntuvan hyvältä. Jumppaamme aivoja ja sormia, voimme myös tehdä perinteisen kaavan mukaisen kuntoharjoituksen. Kutsumme usein vieraita laulamaan ja soittamaan – tai kuten Mona-hevosen tapauksessa, hirnumaan. Tapaamme myös säännöllisesti päiväkotilapsia yhteisten iloisten askarteluhetkien merkeissä.

Oma huone ja yhteisiä tiloja

Folkhälsan Kottbyssä on neljä ryhmäkotia ja henkilöstöä paikalla vuorokauden ympäri. Kolme kodeistamme on tarkoitettu pääasiassa muistisairaille ja yksi henkilöille, joilla on somaattisia sairauksia. Jokaisessa kodissa on 13–14 huoneistoa, joihin kuuluu oma kylpyhuone.

Jokaisessa ryhmäkodissa on yhteinen oleskeluhuone, ruokailutila ja keittiö.

 

Ateriat ovat tärkeitä – niin arjessa kuin juhlassa

Syömme yhdessä. Vilkas kanssakäyminen ja keskustelu kuuluvat luonnollisesti ateriointiin. Ruoka on hyvää ja monipuolista arkiruokaa, ja otamme tietysti huomioon allergiat ja erityistoiveet. Arvostamme suomenruotsalaisia ruokaperinteitä ja järjestämme juhlia, joissa ruoka näyttelee pääosaa. Esimerkkeinä vuotuinen silakkaillallinen, itsenäisyyspäivän illallinen joulukuussa ja toistuvat spontaanit vohvelikutsut.

Ruoka valmistetaan paikan päällä omassa keittiössämme. Tarjoamme niin kalaa, lihaa kuin kasvisruokaakin. Leivomme usein myös omat ruoka- ja kahvileipämme.

Viereinen puisto mahdollistaa laadukkaan ulkoilun

Päivittäinen ulkoilu on tärkeä osa arkeamme. Blomsterfonden sijaitsee puistojen ja miellyttävän puutaloalueen läheisyydessä. Aivan vieressä sijaitsee puisto ja aidattu piha-alue, kukka- ja muine istutuksineen. Vietämme mielellämme aikaa ulkosalla. Kesällä suuri osa säännöllisestä voimistelusta järjestetään puistossa.

Ruotsinkielinen, osaava henkilöstö

Folkhälsan Kottbyssä työskentelee moniosaava, ruotsinkielinen henkilöstö, joka täyttää Valviran pätevyysvaatimukset. Pyrimme terveyttä edistävään työtapaan ja tuemme toisiamme hyvän työilmapiirin luomisessa.

Henkilöstön KivaQ-indeksi oli vuonna 2019 korkea: 7,54. KivaQ on validoitu työhyvinvoinnin mittari. Asteikko on 1–10, ja 10 on paras arvosana. Lue Lisää KivaQ:sta täältä

Palvelut ovat lähellä

Folkhälsan Kottby sijaitsee 600 metrin päässä Käpylän juna-asemalta. Talomme välittömästä läheisyydestä löytyy ruokakauppoja, kahvila, apteekki, posti ja hotelli. Noin kilometrin päässä sijaitsevassa Oulunkylän ostoskeskuksessa on terveyskeskus ja laboratorio.

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan ryhmäkoteihimme ja arkeemme ennen mahdollista päätöstäsi asua täällä. Ota yhteyttä, niin voimme sopia ajankohdan tutustumiskäynnille.

Auditointiraportit

Yhteystiedot

  • Skogsstjärnan, Folkhälsan Kottby

  • puh:
   044 235 8449

  • Ota yhteyttä
  • Folkhälsan Kottby Yöpäivystys Azalean ja Blåklockan

  • puh:
   044 237 8591

  • Yöpäivystys klo 21.00 - 07.30

   Näytä lisää
  • Folkhälsan Kottby Yöpäivystys Hemgården ja Skogstjärnan

  • puh:
   044 979 4203

  • Yöpäivystys klo 21.00 - 07.30

   Näytä lisää
  • Folkhälsan Kottby Yöpäivystys Violen ja Tulpanen

  • puh:
   044 239 3776

  • Yöpäivystys klo 21.00 - 07.30

   Näytä lisää
  • Sanieh Sedighi

   tiimijohtaja, Folkhälsan Kottby

  • puh:
   044 788 3708 (arkisin klo 8-16)

  • Ota yhteyttä