Folkhälsan Swimrun

Folkhälsan Swimrun Solvallan 10. juhlavuoden tapahtuma järjestetään 14.9.2024! Ilmoittautuminen alla olevan linkin kautta.

Imoittautuminen tästä linkistä.
Seuraa meitä Instagramissa ja Facebookissa saadaksesi tuoreimmat uutiset tapahtumasta.

Reitit näet kartalta (klikkaamalla karttaa saat sen suuremmaksi):

Tutustu Folkhälsan Swimruniin:

 

 

 

 

Ilmoittaudu tästä

Täällä voit ilmoittautua tuleviin kisoihimme.

Tietoa järjestelyistä

Ilmoittautuminen Folkhälsan Swimrun Solvalla -tapahtumaan tästä näin.

Sprint:

14,4km (Juoksu 12km, Uinti 2,4km) Sprint reitin juoksut tapahtuvat pääosin metsäpoluilla, osa niistä myös hyvin teknisiä. Maasto on myös korkeuden puolesta vaihtelevaa. Juoksu osuuksia 8 ja pisin juoksu 3km. Uinnit ovat suoria, joten maali näkyy aina lähtöpisteestä. Veteen meno ja ylös tulo kohdat on koitettu tehdä helpoiksi. Uinti osuuksia 7 ja pisin uinti 500m. Reitinvarrella 1 huoltopiste noin 9km kohdalla.

Endurance:

22km (Juoksu 18km, Uinti 4km) Endurance reitin juoksuosuudet vaihtelevat metsäpolkujen ja hiekkateiden välillä. Teknisesti reitti on helpompi kuin Sprint matkan reitti. Reitillä on paljon tasaisempia osioita, mutta haastavuus syntyy useammasta isosta noususta kuten Swinghillin laskettelurinne ja pitkäjärven portaat. Juoksuosuuksia on 13, joista pisin 3,3km. Uinti osuudet vaihtelevat pidemmistä myös hyvin lyhyisiin. Reitillä käytetään myös poijuja helpottamaan suunnistusta, koska kaikki uinnit eivät ole suoria. Vaikeimmissa veteen meno tai ylös tulo kohdissa mahdollista käyttää köyttä avuksi. Uinti osuuksia 11 ja pisin uinti 900m joka uidaan 2 kertaa. Reitin varrella 5 huoltopistettä. 2. huoltopisteelle mahdollista jättää omia eväitä ennen lähtöä.

Noux Race:

Sprint + Endurance reitit

- Uimalakki, 1/osallistuja
- Kilpailunumero, 1/osallistuja (pyydämme palauttamaan, sisältyy kilpailun kestävän kehityksen ohjelmaan)
- Ajanotto
- Juomaa ja välipaloja kilpailun aikana
- Lämmintä keittoa maaliintulon jälkeen
- Ruokailu osallistujille kilpailun päätyttyä
- Rantasauna kilpailun päätyttyä
- Mahdollisia sponsoritiedotteita ja/tai -tuotteita
- Jokaisen kilpailuluokan kolme ensimmäistä palkitaan.

Päivitetään tammikuun aikana.

Kilpailutoimistolla: perjantaina klo 14.00–21.00 tai lauantaina klo 07.30–10.45, mutta viimeistään 60 minuuttia ennen lähtöäsi.

Polut ovat teknisesti vaativia: juuria, jyrkkiä nousuja ja liukkaita paikkoja. Pidä silmäsi auki! Veden lämpötila oletetaan sijoittuvan 12–17°C välille. 

Alustava aikataulu:
07.30 Kilpailutoimisto aukeaa
07.30–08.30 Jälki-ilmoittautumiset, kilpailutoimistossa, Merit Race ja Sprint.
08.00–10.30 Jälki-ilmoittautumiset, kilpailutoimistossa Endurance.
10.00 Lähtö, Merit Race
10.15 Lähtö, Sprint
12.00 Lähtö, Endurance

Palkintojenjakotilaisuudet, aikataulu tulee myöhemmin.

Kilpailun päivitetyt säännöt löydät Swimrunin englanninkieliseltä sivulta.

Varusteet kilpailun aikana

Kaikille joukkueille pakolliset varusteet:
1 ensiapupaineside vedenpitävässä pakkauksessa/joukkue
2 märkäpukua, yksi kummallekin osallistujalle. Tarkoitettu vedenlämpötilaan: 12–15 °C
2 pilliä, yksi/henkilö
1 pelastushuopa (avaruushuopa) / joukkue
2 juomamukia (1/osallistuja) Huoltopisteillä ei välttämättä ole kertakäyttömukeja

 

 

Suosittelemme lisäksi:
Juomarakko tai vastaava
Uimalasit
Lättärit
Vetoköysi
GPS-kello tai kompassi

Folhälsan Swimrun varustaa joukkueet:
Numeroliiveillä (pidettävä yllä ja näkyvillä koko kilpailun ajan)
Reittikartoilla
Uimalakeilla (pidettävä päässä kaikkien uimaosuuksien ajan).

Kielletyt varusteet:
Kelluntavälineet, joiden mitat ylittävät 100 cm x 60 cm.
Märkäpuvut, joihin on lisätty veteen liukenevaa maalia tai väriä.


Varusteille voidaan suorittaa pistotarkastuksia kilpailun jälkeen

Yksityiskohtaista tietoa varusteista:
Märkäpuku
On olemassa monia erilaisia märkäpukuja, jotka on suunniteltu erityisesti swimruniin. Swimrun-märkäpuvuissa on yleensä vetoketju ainakin etupuolella, mikä helpottaa viilennystä, jos juoksuvaiheiden aikana tulee liian kuuma. Swimrun-märkäpuku on myös mukautettu juoksemiseen. Useimmissa swimrun-märkäpuvuissa on myös pilli, joka on pakollinen turvavaruste.

Folkhälsan Swimrunilla ei ole erityisiä vaatimuksia kilpailussa käytettävälle märkäpuvulle. Suosittelemme silti valitsemaan märkäpuvun, jossa on mukava uida, kun veden lämpötila on 10–15 °C. Märkäpuvussa voi olla lyhyet tai pitkät hihat. Tärkeintä puvussa on että se istuu hyvin, niin että vettä ei pääse puvun sisään vapaasti.

Numeroliivit
Folkhälsan Swimrunin antamaa numeroliiviä on käytettävä koko kilpailun ajan. Koska pyrimme järjestämään luontoa kunnioittavan ja ympäristöä säästävän kilpailun, tavoitteemme on käyttää numeroliivejä uudelleen tulevina vuosina. Autathan meitä tässä palauttamalla numeroliivisi sille tarkoitettuun koriin maaliintulon jälkeen.

Uimalakki
Folkhälsan Swimrun antaa sinulle uimalakin kilpailua varten. Sen käyttäminen on pakollista uintiosuuksien aikana. Halutessasi voit pitää sen alla toista uimalakkia tai neopreenipantaa lämmittämistarkoituksessa.

GPS-kello tai kompassi
Suosittelemme turvallisuussyistä kaikille joukkueille GPS-kelloa tai kompassia.

Ensiapuvälineet
Kaikilla joukkueilla on oltava seuraavat varusteet kilpailun aikana:
1 ensiapuun tarkoitettu paineside vesitiiviissä pakkauksessa / joukkue
2 vihellyspilliä, 1/henkilö
1 pelastushuopa / joukkue

Ennen ja jälkeen kilpailun voidaan tehdään sattumanvaraisia varustetarkastuksia. Joukkue voidaan hylätä, ellei sillä ole pakollisia varusteita.

Kengät
Swimrun-kilpailun aikana ei vaihdeta varusteita – juoksukenkiä pidetään uidessa ja märkäpukua juostessa. Valitse siis kengät, jotka ovat kevyet, kelluvat ja nopeasti kuivuvat. On myös tärkeää, että kengät ovat sopivan kokoiset, etteivät ne putoa jalasta uidessa. Tarkista myös, että kengissä on kohtuullisen hyvä pito, sillä matkan aikana juostaan vaihtelevassa epätasaisessa maastossa.

Vapaaehtoiset varusteet:

Uimalasit
Useimmat Swimrun-kilpailuun osallistuvat joukkueet käyttävät uimalaseja, mutta ne eivät ole pakolliset. Uimalasit suojaavat silmiä ja helpottavat näkemistä vedessä ja pinnan alla, mutta niitä pitää myös kantaa mukanaan koko matkan.

Lättärit
Käsiin laitettavia lättäreitä on erikokoisia ja monenlaisia eritasoisille swimrun-harrastajille. Lättäreillä voi parantaa tekniikkaa ja lisätä voimaa uintiosuuksilla. Tekniikkaa kannattaa harjoitella etukäteen sekä kokeilla, minkälaiset lättärit itselle sopivat parhaiten.

Pullari
Pullari eli pull buoy on kahdeksikon muotoinen umpisolumuovista tai vaahtomuovista valmistettu kelluke, jota käytetään uintiharjoituksissa. Kelluke asetetaan reisien tai nilkkojen väliin kannattelemaan kehoa niin, ettei jaloilla tarvitse potkia. Sen ansiosta uinti osuuksilla voi keskittyä käsiin ja antaa lantion ja jalkojen levätä.

Vetoköysi
Vetoköyden päätehtävä on auttaa vetämällä heikompaa uimaria uinti osuuksilla. Vetoköysi ei ole pakollinen, mutta suosittelemme sellaisen käyttöä. Parin on helpompi pysytellä yhdessä uinti osuuksilla köyden avulla

Rantasaunat ovat avoinna osallistujille kilpailun jälkeen klo 14–19.30.
Pukuhuoneita on Solvalla Arenassa ja Päärakennuksessa (Solvalla Center). Solvalla Arenan pukuhuoneet on varattu Swimrun-tapahtuman osallistujille (lukittavat kaapit toimivat 1 euron kolikolla).
Kilpailukeskuksessa on myös valvottu säilytystila laukuille.

Maalintulon jälkeen tarjolla kuumaa keittoa. Lisäksi kaikille osallistujille ilmainen lämmin noutopöytä opiston ravintolassa kilpailun päätyttyä klo 13–20.

Tiedot erikoisruokavalioista lähetetään osoitteeseen swimrun@folkhalsan.fi.

Kilpailureitillä on yhteensä 5 huoltopistettä (Sprint-reitin varrella 1, Endurance-reitillä 3 ja Noux Race reitillä 5).

Noux Racen osallistujat saavat tuoda omia eväitään huoltopisteelle 2. Se sijaitsee lähtö- ja maalialueella kohdassa, jonka kautta reitti kulkee, kun matkaa on taitettu noin 14 km. Myös rikkinäisiä varusteita ja roskia voi jättää tälle huoltopisteelle.

Reittikartan löydät klikkaamalla tästä.

Solvalla ja Swimrun

2014: Solvalla Swimrun oli Suomen ensimmäinen swimrun-kilpailu.

Täyspitkällä matkalla kilpaili 16 joukkuetta, ja se oli ainoa järjestetty matka. Vuonna 2014 Solvalla Swimrun ‑kilpailusta tuli ÖtillÖ:n yhteistyökumppani.

2015: Osallistujamäärä kaksinkertaistui, ja sprinttikilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa.

2016: Solvalla Swimruniin osallistui noin 70 joukkuetta.

2017: Solvalla Swimrun Endurance ‑reitti otettiin käyttöön.
Lähtöviivalla oli 96 joukkuetta.
Kaikista ÖtillÖ:n yhteistyökumppanikilpailuista tuli Merit-kilpailuja, mukaan lukien Solvalla Swimrun.

Tietoa reitistä
Vuonna 2019 reitti on sama kuin vuonna 2018. Joitain pieniä muutoksia tehdään Swinghill-laskettelurinteen nousuosuuteen, joka on osa Endurance ja ÖtillÖ Merit ‑kilpailujen reittejä.

Solvalla on kansallinen urheiluopisto Espoossa Nuuksion Pitkäjärven rannalla, lähellä Nuuksion kansallispuistoa. Täällä luonto on ainutlaatuista, kaunista ja koskematonta. Solvallasta on Helsingin keskustaan noin 35 km ja Espoon keskukseen 17 km.

Solvallassa voi suorittaa mm. liikunnanohjaajan tai hierojan tutkinnon. Koulutukset ovat innostavia ja tarjoavat hyvät työnäkymät urheilun, terveyden ja hyvinvoinnin aloilla sekä nuorten ja vapaa-ajan parissa.

Solvallan urheiluopistolla on urheiluhalli, jalkapallokenttä, kuntosali, sisäpyöräilysali, tanssisali, nyrkkeilytilat, majoitustilat noin 100 hengelle ja kaksi rantasaunaa. Solvalla järjestää erilaisia ohjattuja liikuntamahdollisuuksia, kuten sisäkiipeilyä, melontaa ja urheiluun liittyvää ryhmätoimintaa.

Monipuolisten tilojemme ja lajiemme ansiosta pystymme tarjoamaan erinomaisen kokoontumis- ja harjoittelupaikan urheilujoukkueille, yrityksille, kouluille ja päiväkodeille.

Folkhälsan Swimrun on kiitollinen koskemattomasta luonnosta, jonka ansiosta voimme järjestää kilpailun kauniissa ympäristössä. Tavoitteemme on järjestää luontoa kunnioittava ja ympäristöä säästävä kilpailu, jotta voimme järjestää kilpailuja vielä pitkälle tulevaisuuteenkin.

Suojelemme kaunista ympäristöä seuraavasti:

• Keräämme kaikki numerolaput kilpailun jälkeen, jotta niitä voidaan käyttää tulevissa kilpailuissa. Palautathan numerolappusi kilpailun jälkeen.

• Kiellämme osallistujia jättämästä roskaa tai mitään varusteita reitin varrelle. Kaikki roskat ja varusteet on joko kannettava maaliin tai heitettävä huoltopisteillä oleviin roska-astioihin.

• Olemme asettaneet säännön, jonka mukaan tahallaan roskia ympäristöön jättävien kilpailijoiden suoritus voidaan hylätä.

Urheilutapahtumissa yleensä kuluvien kertakäyttömukien määrä on valtava, ja se kuormittaa ympäristöä. Noudatamme ÖtillÖ-kilpailusarjan muiden merit-kilpailujen järjestäjien esimerkkiä ja pyrimme vähentämään kilpailussa käytettyjen pahvimukien määrää. Suosittelemme kaikkia Folkhälsan Swimrun tapahtumaan osallistuvia joukkueita tuomaan mukanaan omat kupit ja/tai pullot.

Lisätiedot ja kyselyt:

solvalla@folkhalsan.fi 

puh. 09 867 8430

Folkhälsan Swimrunin järjestää Solvallan urheiluopisto.
Osoite: Nuuksiontie 82, 02820 Espoo

Julkinen liikenne:

Lentokentältä voi matkustaa paikallisjunalla Huopalahden asemalle. Vaihda Huopalahdessa paikallisjunaan, joka menee Espoon keskukseen. Espoon keskuksesta bussi 245 / 245A / 245K (Nuuksionpää tai Kattila) menee Solvallan Urheiluopistolle.

Lisätietoa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteestä saat osoitteista https://www.hsl.fi ja www.reittiopas.fi

Mikäli olet kiinnostunut majoituksesta, ota meihin yhteyttä.

Ratamestari: Heikki Kiili

Sähköposti: etunimi.sukunimi@folkhalsan.fi
Puh. +358 50 590 1275

Yllä luetellut henkilöt muodostavat myös tuomariston, jolle osallistujat voivat osoittaa protestinsa.

Protestimaksu on 50 €, ja se palautetaan, mikäli protesti katsotaan aiheelliseksi.

Folkhälsan Swimrun Instagramissa

Ota yhteyttä