Liikunnanohjauksen perustutkinto

Liikunnanohjauksen perustutkinto

Jos olet kiinnostunut työskentelemään liikuntaneuvojana, voit suorittaa liikunnanohjauksen perustutkinnon Norrvallassa Vöyrillä tai Solvallassa Espoossa.

Suorat hakemuslinkit löytyy ruotsinkieliseltä sivulta.
Kielivalinta ylhäällä oikealla.

Opinnot (Opetuskieli: ruotsi)

Koulutuksen aikana perehdyt yleisimpien urheilulajien perusteisiin ja eri kohderyhmien ohjaamiseen näissä lajeissa. Opit myös, miten liikuntatoimi on järjestetty yhteiskunnassa, ja saat perusteelliset tiedot ihmiskehon rakenteesta ja toiminnasta.

Liikunnanohjauksen tutkinnon voi myös yhdistää ylioppilastutkinnon suorittamiseen. Opiskeluaika on kaksi ja puoli vuotta suoraan peruskoulusta tuleville ja noin kaksi vuotta toisen asteen tutkinnon (ylioppilas- tai ammattitutkinto) suorittaneille. Koulutuksen laajuus on 180 osaamispistettä (osp), ja siihen sisältyy noin 30 osp työssäoppimista.

Ammatillisena peruskoulutuksena suoritettavaan perustutkintoon kuuluu ammatillisia tutkinnon osia (145 osp) ja yhteisiä tutkinnon osia (35 osp).

Opiskele ja harjoittele

Koulutuksessa keskitytään opiskelijan yksilöllisiin tarpeisiin, aiempaan tietämykseen ja edellytyksiin. Työskentely on case-painotteista, ja ohjaamiseen perehdytään erilaisten ohjausharjoitusten avulla autenttisissa tilanteissa sekä työssä oppimalla (käytännön harjoittelu). Opetussuunnitelma perustuu käytännön soveltamiseen kaikissa tutkinnon osissa, ja esimerkiksi yhteiset tutkinnon osat (yleissivistävät opinnot, kuten kielet, luonnontieteelliset aineet ja yhteiskuntatieto) yhdistetään laajasti ammatillisiin tutkinnon osiin.

Opintojen yhteydessä voit jatkaa omaa harjoitteluasi jalkapallossa, yleisurheilussa, hiihdossa ja suunnistuksessa. Norrvallassa harjoittelua ohjaavat ammattilaisvalmentajat, ja se tapahtuu kouluaikana. Campus Norrvallan harjoitukset ovat yhteisiä Vöyrin yhteislukion/urheilulukion kanssa.

Solvallassa opiskelevilla on hyvien liikenneyhteyksien ansiosta usein mahdollisuus osallistua oman joukkueen harjoituksiin koulupäivän jälkeen. Koulujen liikuntatiloissa on iltaisin erinomaiset mahdollisuudet voimaharjoitteluun ja peruskunnon kehittämiseen.

Näin voit kehittyä omassa urheilulajissasi ja hankkia samalla ammatillisen tutkinnon.

Työskentele liikuntaneuvojana

Koulutetun työvoiman kysyntä liikunta- ja hyvinvointialoilla lisääntyy tulevaisuudessa. Väestön ikärakenne muuttuu, mikä vaatii panostusta työkykyyn ja terveyteen. Samalla lisääntyy tarve työskennellä lasten ja nuorten parissa. Näillä aloilla on hyvät työllistymismahdollisuudet.

Käytä tilaisuus hyväksesi ja tule mukaan mahtavaan porukkaan!

Yhteystiedot

  • Anna Pensar-Kuivamäki

   Rehtori ja yksikön päällikkö, Norrvalla

  • puh:
   050 577 2548

  • Ota yhteyttä
  • Johanna Jåfs

   koulutuskoordinaattori, Norrvalla

  • puh:
   044 788 1024

  • Ota yhteyttä