Tule mukaan XAGE-tutkimukseen
Osallistumalla XAGE-tutkimukseen saat tietoa terveydestäsi, fyysisestä aktiivisuudestasi ja fyysisestä kunnostasi. Tutkimuksen rekrytointivaihe on parhaillaan käynnissä. Vielä on paikkoja auki 50-54-vuotiaille naisille ja 50-70-vuotiaille miehille. Lähetä meille sähköpostia, niin olemme yhteydessä sinuun ja kerromme mielellämme lisää tutkimuksesta. Yhteystietomme löytyvät sivun alalaidasta.
Tietosuojailmoitus osallistujalleFolkhälsanin tutkimuskeskus tarjoaa mahdollisuuden osallistua XAGE-tutkimukseen, jossa tutkitaan kuuden kuukauden liikuntaharjoittelun vaikutuksia ikääntymiseen ja siihen liittyviin tekijöihin.
Vielä on paikkoja auki 50–54-vuotiaille naisille ja 50–70-vuotiaille miehille. Kaikki muut ikäryhmät täynnä (myös varasijat).
Etsimme 50-70-vuotiaita henkilöitä:
• jotka eivät juuri liiku arjessaan, mutta joilla on edellytykset lisätä liikkumista
• jotka eivät tupakoi
• joilla on ylipainoa, mutta ei merkittävää lihavuutta (painoindeksi 25-32 kg/m2)
• Ovat perusterveitä eli eivät sairasta vakavaa perustautia kuten sydän- ja verisuonitauteja, syöpää, diabetesta, reumaa, muistisairautta, vakavaa masennusta tai kroonista keuhkoahtaumatautia.
Osallistujat valitaan puhelinhaastattelun ja alkututkimusten perusteella.
Tutkimus alkaa alkumittauksilla sisältäen neljä tutkimuskäyntiä. Tutkimuskäynneillä analysoimme monipuolisesti ikääntymiseen liittyviä tekijöitä verinäytteistä sekä mittaamme toiminta- ja suorituskykyä, kehonkoostumusta, sekä päivittäistä liikunta-aktiivisuutta ja unta. Mittausten jälkeen osa tutkittavista osallistuu 6 kuukauden itsenäisesti kotona toteutettavaan liikuntaharjoitteluun, joka sisältää kestävyys- ja lihasvoimaharjoittelua yhteensä 4-5 kertaa viikossa. Harjoittelujakson jälkeen toistuvat samat mittaukset kuin tutkimuksen alussa.
Mittaukset suoritetaan Helsingissä (Töölö ja Meilahti), Folkhälsanin ja Työterveyslaitoksen tiloissa sekä HUSLABissa. Tutkittavilla on vakuutus ja osallistuminen on ilmaista.
Tutkimukseen osallistuvat saavat tietoa:
• biologisesta iästään
• terveydestään, esimerkiksi verensokeri ja rasva-arvot
• fyysisestä kunnostaan, esimerkiksi kestävyyskunto ja lihasvoima
• kehonkoostumuksestaan, esimerkiksi lihas- ja rasvamassa
• päivittäisestä fyysisestä aktiivisuudestaan ja unestaan
Tutkimuksesta saadaan arvokasta tietoa liikunnan merkityksestä ikääntymisprosessissa. Tutkimustuloksia hyödynnetään tieteellisissä julkaisuissa ja opinnäytetöissä.
Jos olette kiinnostunut osallistumaan ja haluatte lisätietoja, voitte lähettää meille viestin joko sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen kautta, joka löytyy painamalla alla olevaa 'Ota yhteyttä' -painiketta.