Raskauspäiväkirja

Vauva mielessä

Raskauspäiväkirjassa voit seurata raskauden kulkua ja vauvan kehitystä viikoittain. Se inspiroi miettimään vanhemmuutta ja omaa suhtautumista lapseen.

Lataa raskauspäiväkirja suomeksi (pdf)
Ladda ned graviditetsdagboken på svenska (pdf)
Download the pregnancy diary in english (pdf)

En gravid kvinna håller händerna på sin mage.

Jokaiselle raskausviikolle on varattu oma aukeama päiväkirjaan. Saat tutkittua tietoa äidissä ja sikiössä tapahtuvista muutoksista sekä pieniä vinkkejä arjen hyvinvointiin. Joka aukeamalla esitetään kysymyksiä, jotka innostavat miettimään omaan vanhemmuuteen liittyviä kokemuksia ja tunteita sekä lapsen näkökulmaa. Päiväkirjan tavoitteena on herättää kiinnostusta ja uteliaisuutta syntymätöntä lasta kohtaan omana pikku persoonanaan, jolla on omat taipumuksensa ja tarpeensa. Näiden kysymysten aktiivinen pohdinta jo raskausaikana vahvistaa kykyäsi miettiä vanhemmuuttasi. Se on osoittautunut tärkeäksi vauvan ja vanhemman väliselle suhteelle sekä motivaatiolle huolehtia niin vauvan kuin omastakin terveydestä.

Päiväkirjaa voi toki käyttää niin kuin tahtoo. Sitä voi pitää vain itselleen, jakaa sen läheistensä kanssa tai halutessaan keskustella päiväkirjan herättämistä kysymyksistä neuvontapalvelun terveydenhoitajan tai vapaaehtoisen tukihenkilön kanssa.

Raskauspäiväkirja on täytettävä pdf-tiedosto, jonka voit tallentaa tietokoneellesi ja johon voit tehdä merkintöjä. Sen voi myös tulostaa. Raskauspäiväkirja on saatavilla sekä ruotsiksi että suomeksi.

Folkhälsans förbundin, Turun yliopiston ja Turun yliopistollisen sairaalan asiantuntijat ovat suunnitelleet raskauspäiväkirjan tukemaan vanhemmuutta ja vahvistamaan suhdetta vauvaan.

Materiaali

Raskauspäiväkirjassa voit seurata raskauden kulkua ja vauvan kehitystä viikoittain. Se inspiroi miettimään vanhemmuutta ja omaa suhtautumista lapseen.

Raskauspäiväkirjaan

I graviditetsdagboken kan du följa med graviditeten och babyns utveckling vecka för vecka. Den inspirerar dig att fundera på ditt föräldraskap och på din relation till babyn.

Läs graviditetsboken

In this week by week pregnancy diary you can follow the development of the baby and what normally happens during the pregnancy. The diary inspires you to reflect upon your parenthood and your relationship with your baby. 

Pregnancy diary

Yhteystiedot