Graviditetsdagbok

Med babyn i tankarna

I graviditetsdagboken kan du följa med graviditeten och babyns utveckling vecka för vecka. Den inspirerar dig att fundera på ditt föräldraskap och på din relation till babyn.

Ladda ned graviditetsdagboken på svenska (pdf)
Lataa raskauspäiväkirja suomeksi (pdf)
Download pregnancydiary in english (pdf)

En gravid kvinna håller händerna på sin mage.

Varje graviditetsvecka har ett eget uppslag i dagboken. Här hittar du forskningsbaserade fakta om de förändringar som sker hos mamman och fostret och små vardagliga knep för att må bättre. Varje uppslag innehåller också frågor som uppmuntrar till att fundera över upplevelser och känslor i relation till ditt eget föräldraskapet och din babys perspektiv. Målet med dagboken är att väcka intresset och nyfikenheten för fostret som en unik liten person med egna förmågor och behov. När du aktivt reflekterar över de här frågorna redan under graviditeten stärks din reflektiva förmåga i föräldraskapet Det har visat sig vara viktigt för anknytningen mellan babyn och föräldern, inställningen till föräldraskapet och motivationen att ta hand om både babyns och sin egen hälsan.

Du kan använda dagboken så som du själv vill; du kan ha dagboken helt för dig själv, dela den med dina närmaste eller om du vill kan du också diskutera de frågor som dagboken väckt med rådgivningens hälsovårdare eller med en frivillig stödperson.

Graviditetsdagboken är en ifyllbar pdf-fil som du kan spara på din dator och göra anteckningar i. Den går också att skriva ut. Graviditetsdagboken finns både på svenska och på finska.

Graviditetsdagboken har utarbetats av sakkunniga vid Folkhälsans förbund, Åbo universitet och Åbo universitets centralsjukhus för att stöda föräldraskapet och stärka relationen till babyn.

Material

I graviditetsdagboken kan du följa med graviditeten och babyns utveckling vecka för vecka. Den inspirerar dig att fundera på ditt föräldraskap och på din relation till babyn.

Läs graviditetsboken

Raskauspäiväkirjassa voit seurata raskauden kulkua ja vauvan kehitystä viikoittain. Se inspiroi miettimään vanhemmuutta ja omaa suhtautumista lapseen.

Raskauspäiväkirjaan

In this week by week pregnancy diary you can follow the development of the baby and what normally happens during the pregnancy. The diary inspires you to reflect upon your parenthood and your relationship with your baby. 

Pregnancy diary

Kontakt

  • Malin von Koskull

   verksamhetsledare, Nyland

  • tfn:
   044 788 1011

  • Kontakta