Folkhälsanhuset i Närpes

Folkhälsanhuset i Närpes

Folkhälsanhuset i Närpes har 23 lägenheter och ett daghem i centrum av Närpes. Huset har ritats av arkitektbyrå Gerd Hytönen. Lägenheterna är avsedda för personer över 55 år eller pensionerade personer.

Illustration på Folkhälsanhuset i Närpes.

Folkhälsanhuset Närpes

Adress: Åvägen 7–9, 64200 Närpes

Huset har 23 seniorbostäder, ett daghem för 24 barn och rum för medborgarverksamhet.

I anslutning till Mitt i stan

Folkhälsanhuset i Närpes är anslutet med fastighetsbolaget Mitt i stan på Närpesvägen. Mitt i stan-komplexet med restaurangtjänster, medicinska tjänster och kulturutbud möjliggör samarbete med Närpes stad och övriga privata aktörer.

Folkhälsanhuset kopplas ihop med Mitt i stan genom en förbindelsegång, vilket ökar tillgängligheten till bland annat restaurang-, hotell-, receptions- och bastutjänster i komplexet.

Daghemmet Päivis

I bottenvåningen huserar språkbadsdaghemmet Päivis. Daghemmet med 24 platser är ett språkbadsdaghem på finska för svenspråkiga barn och drivs i dag av Folkhälsan Välfärd Ab.

Hälsofrämjande verksamhet

Folkhälsan upprätthåller frivilligverksamhet i huset, såsom trivselkafé för synskadade. Folkhälsans lokalförening har också en egen mötesplats i huset.

Här kan du läsa ett reportage om "möjligheternas hus"

Detta händer i Närpeshuset

Klicka på knappen nedan för att visa händelser. Klicka på en händelse för att få mer detaljerad information. Om inget visas finns det för tillfället inga kommande händelser.

Kontakt

  • Johan Aminoff

   Bostadskoordinator, uthyrning och försäljning av lägenheter

  • tfn:
   044 788 3779

  • Kontakta