Motionstester

Testa din kondition hos oss!

På Solvalla och Norrvalla har vi ett brett erbjudande av motions- och hälsotester. Kom och kartlägg din nuvarande kondition genom att göra det konditionstest som passar bäst för just dig!

Fötterna trampar på under ett spinningpass.

På både Solvalla och Norrvalla har vi ett brett utbud av tester. Vi erbjuder bland annat uthållighets-, muskelkonditions-, rörlighets- och hälsokonditionstester. Dessutom gör vi hälsoanalyser och kroppssammansättningsmätningar. Varje test innehåller personlig respons på hur du kan gå vidare för att förbättra och upprätthålla din kondition.. Vi utför tester till privatpersoner, företag och andra grupper.

Uthållighetstester

 

Cykelergometertest

12 minuters submaximalt konditionstest där prestationen ökar till 80–85 procent av det maximala. Konditionsråden baserar sig på resultatet i maximal syreupptagningsförmåga och grundkonditionsnivå. Konditionsklassen baserar sig på medeltal för motsvarande åldersklass och kön.

Cooper-test

Testet går ut på att springa så långt som möjligt under tolv minuter. Sträckan som du hinner med påvisar din kondition och din syreupptagningsförmåga.

UKK-gångtest

UKK-gångtest är ett 2 km gångtest i jämnt tempo, där vi mäter andningen och blodcirkuationen. Resultatet påverkas av gångtid, hjärtpuls, ålder, kön och viktindex. Vi ger dig konditionsråd utgående från testets konditionsindex.

De uthållighetstest vi erbjuder kan till exempel utformas utgående från nivåtest såsom laktatmätning och motstånd på ergometercykel, löpande eller i ett grenspecifikt test. Testet ger individuella pulsträningsområden, ett teoretisk maximalt syreupptagningsvärde och mäter effekterna vid de avgörande belastningarna för att se om träningen gett önskat resultat.

Muskelkonditionstest och rörlighetstest

UKK-institutets muskelkonditionstest för huvudmuskelgrupperna (mage, rygg, ben och armar). Resultatet berättar din muskelkonditionsnivå i förhållande till andra i din ålder.

Functional Movement Screen (FMS) är ett internationellt test som används bland annat av internationella ishockey- och fotbollslag. Testet innehåller sju funktionella rörelser som bedöms på en skala 0–3 poäng. FMS är ett ypperligt verktyg för att mäta osymmetrier i kroppen. Testet kombinerar styrka, balans och rörlighet i funktionella rörelser. På Folkhälsan har vi fyra certifierade FMS-coacher.

Hälsokonditionstest

UKK-institutets hälsokonditionstest består av balans, rörlighet och gripkraft. I resultatet syns i vilken form de funktioner som du behöver i vardagen är. Du får resultaten i förhållande till din ålder och ditt kön.

Kroppssammansättningsmätningar och hälsoanalyser

 

Firstbeat

Med hjälp av Firstbeat kan vi genom dina pulsvärden ge feedback på belastningen i kroppen. Vi kan analysera din träningseffekt, mäta återhämtningen mellan passen och mycket mera. Firstbeat används av världseliten inom idrott. Vi erbjuder dig och ditt lag möjlighet att använda verktyget i er träning.

Inbody kroppssammansättningsmätning är en av de mest noggranna bioimpedansmätarna på marknaden. En mätning visar bland annat muskelmassan i olika delar av kroppen, vätskebalans, fettmassa och visceralfettmassa, ämnesomsättning och mineralvärdet som en helhet. Mätningen går snabbt och lätt att utföra och mätningsresultatet är väldigt bra redskap vid planering av kost och motion. Till mätningen hör individuell feedback, där vi går igenom hur du kan förbättra/upprätthålla din kroppssammansättning.

 

Kontakt

  • Joakim Träskelin

   Idrottsproducent Norrvalla

  • tfn:
   050 585 0782

  • Jobbar på Norrvalla med utbildningar, idrottsrelaterade evenemang och projekt.

   Visa mer
  • Kontakta
  • Niclas Wiitala

   Sakkunnig inom fysisk aktivitet och hälsa

  • tfn:
   050 5316 170

  • Kontakta