Villa Rosa

Vi finns till för dig som har minnessjukdom eller annars behöver mycket hjälp i vardagen, men vill fortsätta leva på samma sätt som tidigare. Vår personal har specialkunnande i att stöda personer med minnessjukdomar. Vi stöder dig att bibehålla och utnyttja, kanske till och med förbättra, den funktionsförmåga du har. Vi satsar på hemtrevlig samvaro och att varje dag ska vara en bra vardag.

Ta kontakt

På dörren hänger en skylt med texten "Rosengården" och ritade rosor på.
Plats: Villa Rosa
Adress: Gamlavägen 21, 10350 Mjölbolsta
Arrangör: Folkhälsan Välfärd Ab
Kontakt: Susanne Lindgren
Telefon: 044 788 6041

Välkommen till Villa Rosa!

I den dagliga verksamheten respekterar vi din vilja och förmåga. Vi ser dig som den du är bakom sjukdomen, med dina önskemål, vanor och bakgrund. Varje vecka ordnas olika aktiviteter, till exempel musikuppvisningar, besök av terapidjur eller bingo. Du har också möjlighet att träna på gym varje vecka. Varje månad har vi ett invånarmöte där alla kan framföra sina önskemål om aktiviteter och verksamhet.

Eget rum och gemensamma utrymmen

På Villa Rosa finns 21 rum med egen toalett och badrum. Alla rum ligger i samma våning, fördelade i tre grupphem med 7 rum.

Varje grupphem har ett gemensamt måltids- och sällskapsrum med direkt förbindelse till den vackra trädgården. De tre hemmen förenas av ett stort, gemensamt vardagsrum med en stor TV.


Måltiderna är viktiga

Vi satsar mycket på att måltiderna ska vara trevliga och goda. Maten levereras från lunchrestaurang Seniora. Till lunch och middag kan du välja mellan två alternativ. Vi äter tillsammans i lugn och ro, diskuterar och umgås.

Möjligheter till daglig utevistelse

Daglig utevistelse är en viktig del av verksamheten. Vi kan gå ut på en promenad eller sitta en stund på vår vackra terrass. Det är lätt att röra sig i miljön runt Villa Rosa också om du behöver hjälpmedel – många stigar är asfalterade. Du får gärna tillbringa tid utomhus varje dag, om du så önskar.

Tvåspråkig, kunnig personal

På Villa Rosa arbetar en kompetent , mångprofessionell personal, där många har lång erfarenhet av och specialkunnande i att bemöta människor med minnessjukdom. Alla vårdare är behöriga enligt Valviras behörighetskrav. Villa Rosa är tvåspråkigt, personalen talar både finska och svenska.

Personalens KivaQ-index var höga 7,44 år 2019. KivaQ är en validerad mätare av arbetsvälbefinnande. Skalan går från 1-10, där 10 är bäst. Läs mer om KivaQ här.

Du är varmt välkommen att bekanta dig med Villa Rosa och vardagen hos oss innan du bestämmer dig för om du vill bo här. Ta kontakt så kommer vi överens om en lämplig tidpunkt för besöket.

 

Auditeringsrapporter

Kontakt

  • Villa Rosa Solgården

  • tfn:
   044 788 6330

  • Kontakta
  • Villa Rosa Rosengården

   Avdelning Rosengården

  • tfn:
   044 788 6329

  • Kontakta
  • Villa Rosa Tallgården

   Avdelning Tallgården

  • tfn:
   044 7883661

  • Kontakta